12-åringen lånte mammas kredittkort og stakk av til Bali. – Ikke vår skyld, sier moren

Denne uka har historien om den 12 år gamle australske gutten som med mammas kredittkort stakk av til Bali og tok inn på hotell der, gått verden rundt.

På Bali bodde gutten i flere dager før han ble funnet. Han skal ifølge news.com.au både ha leid scooter og drukket øl på stranda mens det ble lett desperat etter ham i hjembyen Sydney.

Da han først kom til rette på Bali, reiste moren – Emma – straks av gårde for å hente gutten.

Forferdelig uke

I etterkant har guttens mamma – Emma – fått et lite helvete på sosiale medier. Hennes evner som mamma har fått gjennomgå, kritikken har vært «veldig negativ», ifølge henne selv. I radioprogrammet «A Current Affair» legger hun ikke skjul på at det har vært ei forferdelig uke.

If you caught last night’s story on the 12-year-old boy who ran away to Bali without his parents knowing, you may have been quick to blame the parents… But we encourage you to take a look at this before jumping to conclusions… #9ACAhttps://t.co/jIRZ7BAFqJ

— A Current Affair (@ACurrentAffair9) 24. april 2018

Men Emma legger seg ikke flat – hun slår tilbake.

– Folk har misforstått hva dette egentlig handler om. Det handler om hvordan gutten gjorde dette, ikke om mine evner som forelder. Folk som kritiserer kjenner ikke historien, sier hun til programmet.

Da gutten ble lokalisert, via en venn som hadde sett at han ble geotagget på Bali, sørget mamma for at politiet tok hånd om ham, før hun selv kastet seg på et fly.

– Han fikk ikke slippe unna med dette. Med å bruke mine penger. Han er nå satt i husarrest, sier Emma, og legger til:

If I were Drew’s dad I’d probably have some flavour of seizure but you have to concede the boy has the stuff of greatness in him https://t.co/tWrFblwUY3

— Michael Moran (@TheMichaelMoran) 22. april 2018

– Vi har gjort alt vi kan for å disiplinere gutten. Det er ikke vi som har sviktet. Det er folk som har sviktet oss.

Ikke første gang

Det har også kommet fram at det ikke er første gang 12-åringen har prøvd å komme seg til Bali på egen hånd.

Han har forsøkt seg med fly fra både Qantas og Garuda, men begge disse selskapene avviste den unge gutten og varslet i tillegg grensepolitiet.

Men da gutten undersøkte lavpris-selskapet Jetstar, fant han ut at de lot 12-åringer fly alene. Og da han i tillegg klarte å overtale sin egen bestemor til å røpe hvor passet hans var gjemt, stakk han – med mammas stjålne kredittkort i lomma.

Hjemme sa han at han skulle på skolen.

Krever svar

12-åringen møtte aldri på skolen. Da moren fikk høre hvor sønnen var, fikk hun sjokk

Mamma Emma er rasende over at det kunne skje. Hun krever svar.

– Det er altfor lett. Det er åpenbart at det er et problem med systemet. Han spurte om å få reise til Bali, men fikk nei. Så dro han likevel, og jeg hadde plutselig et barn i Indonesia, sier hun og forteller om fire dager fylt med panikk etter at skolen gjorde henne oppmerksom på at gutten aldri hadde dukket opp der.

Først da 12-åringen postet en video av seg der han lekte i et basseng på Bali, ble det klart hvor gutten var.

«Drew’s escapade ended when he posted a video online» https://t.co/HTFgCtIDxy

— Tan Peng Hui (@Rootsendo) 26. april 2018

– Jeg var sjokkert og lamslått da jeg forsto at han hadde fått reise ut av landet, sier Emma, og forstår ikke hvordan det var mulig for en 12-åring å få reise ut av landet på egenhånd.

Ble aldri flagget

– Etter hans første forsøk ble vi fortalt at passet hans ville bli flagget slik at han aldri ville slippe gjennom en passkontroll på egenhånd.

Likevel var det akkurat det som skjedde. Gutten dro til Bali og sjekket inn på hotell uten problem.

– De gjorde aldri det de lovet. Passet hans ble aldri satt på listen grensepolitiet lovte å sette det på. Hadde de (politiet og grensekontrollen) gjort jobben sin, ville dette aldri hendt, sier en rasende mamma.

Innrømmer

I etterkant har den australske grensekontrollen innrømmet at 12-åringens pass aldri ble satt på noen overvåkingsliste, og at de ikke var oppmerksomme på gutten som hadde forsøkt å reise ut av landet alene to ganger tidligere.

Flyselskapet Jetstar sier at de vil ta forholdsregler for at lignende episoder ikke inntreffer igjen, men sier at de ikke har noen planer om å endre regelen som lar 12-åringer reise alene.

Derfor er (nesten) alle fly hvite
Share Button

Legg igjen en kommentar