60 – 70 meter stor sprekk i Mannen

Under en pressekonferanse torsdag opplyst geolog i Norges vassdrags. og energidirektorat at bevegelsene i Mannen har avtatt noe i løpet av dagen.

– Det er fortsatt store bevegelser, men det har avtatt litt. Det har gått 31 steinsprang. Det har dannet seg en 60 til 70 meter lang sprekk, sier Anda, ifølge VG.

Det er meldt plussgrader og regn framover, noe som gjør at NVE forventer at fjellpartiet vil ha høye bevegelser framover.

– I går kveld og i natt var det store bevegelser, og det gikk flere steinsprang fra fjellpartiet. Det største gikk fra midtre del av fjellpartiet klokka 22.18. Etter dette har hastighetene blitt noe redusert, men de er fremdeles høye, sier geolog Ingrid Skrede i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) torsdag ettermiddag.

Veslemannen er et relativt lite, men svært aktivt parti av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdal. Veslemannen har et volum på 120.000-180.000 kubikkmeter, noe som tilsvarer rundt 1 prosent av det totale volumet av Mannen.

Faren for ras har ført til at beboerne under Veslemannen har vært evakuert en rekke ganger de siste årene.

Tirsdag ble farenivået igjen hevet til rødt, og beboerne ble evakuert. Dette er femte gang i år og den tiende siden 2014.

NVE venter fortsatt mye bevegelse i Veslemannen - opprettholder rødt farenivå
Share Button

Legg igjen en kommentar