63 bekreftet omkommet, 631 meldt savnet

I løpet av ei uke har 63 personer blitt bekreftet omkommet etter skog- og gressbrannen som har herjet nord i delstaten California.

I tillegg har antallet savnede personer steget fra 130 til 631, opplyser sheriff i Butte fylke, Kory Honea.

Honea sier antall savnede har økt fordi etterforskere har gått tilbake og sjekket nødsamtaler som ble gjort da brannen brøt ut for ei uke siden, ifølge NTB.

Brannen omtales som delstatens dødeligste i historien, og USAs dødeligste på 100 år.

Her flykter dyrene fra den massive brannen

Nedbrent

Vinden har ført til at flammene har spredt seg i en enorm hastighet, og siden torsdag forrige uke har det rammet et område på omtrent 600 000 mål, ifølge Honea.

Byen Paradise, nord i delstaten, betegnes som i stor grad utslettet. «Forlatte, utbrente biler fyller hovedveien, og står igjen som et synlig bevis på den paniske evakueringen», har AP beskrevet.

Hele 11 862 bygninger, hvorav 9 700 av dem er bygninger har brent ned. Lokale myndigheter har ikke fullstendig kontroll på hvor mange som er innlosjert på evakueringssentre, men tidligere denne uka var antallet 52 000 personer, ifølge NBC News.

– Ekstraordinært

Den raske flukten har ført til en uoversiktlig situasjon, og Honea sier at antall savnede har økt fordi etterforskere har gått tilbake og sjekket nødsamtaler som ble gjort da brannen brøt ut.

– Jeg vil at dere skal forstå at det kaoset vi har med å gjøre, er ekstraordinært, sa Honea etter at han nevnte antallet savnede på pressekonferansen.

Han sier det kan stå folk på listen over savnede personer som flyktet fra flammene, men som er i live og ikke er klar over at de er savnet. Lokale myndigheter har derfor valgt å offentliggjøre listen, slik at personene kan kontakte politiet for å melde fra at de er i sikkerhet, ifølge NTB.

SLUKES AV FLAMMENE: Voldsomme skogbranner som truer med å sluke tusenvis av boliger i California. Californias guvernør Jerry Brown har erklært unntakstilstand i vindistriktet nord for San Francisco. Video: AP / CNN Vis mer

Kritisk

Overlevende stiller spørsmål ved hvorfor ledelsen i Butte fylke ikke har gjort mer for å advare beboere i Paradise og beboere i fjellområdene nord for Sacramento, ifølge NBC News

Evakueringen av beboere i de utsatte områdene beskrives også som kaotisk og det stilles nå spørsmål ved hvorfor man ikke har klart å redde flere.

– De har definitivt ikke gjort nok, sier Christina Taft, som ikke har sett sin 67 år gamle mor siden brannen brøt ut.

– Hun ventet ikke at det skulle bli så ille. Hun ventet at noen kom til å ringe for å advare om skogbrannen skulle bli verre, men ingen ringte, sier Taft til NBC.

Taft beskriver de lokale myndighetene som uaktsomme i håndteringen av brannen.

– Det er en grunn til at alle disse menneskene er døde, sier hun.

Forsøkte å varsle

Sheriffen i Butte fylke sier at det er blitt varslet om brannfaren til innbyggerne. Ifølge sheriffen er det blitt sendt ut 5 227 e-poster, ringt 25 643 telefoner og sendt 5 445 tekstmeldinger.

– Jeg skulle ønske vi hadde hatt mulighet til å advare ytterligere, men vi gjorde dessverre ikke det, uttaler sheriff Kory Honea.

Fikk én time til å rømme fra branndrama
Share Button

Legg igjen en kommentar