7 grunner til at du bør slutte Facebook i 2015

For ti år siden Facebook ble bare cresting som den kule nye sosiale medier området som hjalp deg å holde kontakten med folk du egentlig ikke liker i videregående skole.

Vi matet den våre tanker og følelser, delte våre måltider og steder og våre ti beste filmlister, holdt den up-to-date på vår sivilstatus, politisk syn, favorittkoblinger, og personlig informasjon – alt i navnet til å holde kontakten, og alle uten en tanke for vår sikkerhet. Men med et tiår med spørsmål om hvordan Facebook tjener penger nå besvart, og en generell forståelse av hvordan deling av informasjon på nettet kan være farlig (mens plattformen oppdaterer stadig sin sikkerhetsprotokoll), fortsetter vi å bruke det likevel, selv om mange av oss er bare sjekker inn som ritual og har truet vår exit fra Facebook for år.

Selvfølgelig, skjermen tid i moderate mengder er, for det meste, helt akseptabelt, og sosiale medier kan tilby noen genuint gunstige bruksområder. Men før du logger inn eller banker som app på smarttelefonen igjen, her er noen grunner til å slutte Facebook i 2015.

Det sløser din tid
Det er anslått at den gjennomsnittlige alminnelige bruker (17 minutter per dag på Facebook) som har vært aktiv på nettstedet i 10 år har kastet bort i overkant av 40 hele dager av sitt liv rulling og liking og kommenterer på bilder og innlegg. Og mer engasjerte brukere, som tilbringer minst en time om dagen på nettstedet, har klokket 150 dager fôre Facebook dyret i løpet av samme tid. Tenk på hvor lang tid du bruker på nettstedet hver dag, og hva annet kan være en mer produktiv bruk av din tid.

Facebook Bruker du å selge ting …
I 2012, området manipulert innlegg fra 689 000 kontoer uten samtykke i et eksperiment som undersøkte hvorvidt det kan påvirke dine følelser ved å gjøre noen endringer på siden din. Studien ble gjort, ifølge Facebook, å «forbedre våre tjenester og for å lage innholds folk ser på Facebook som relevant og engasjerende som mulig.» Skeptikere tror det ble virkelig brukt til å oppdage den monetære fordel for en lignende. COO Sheryl Sandberg ba senere om unnskyldning, og legger til at de «aldri ment å uroe deg.»
RELATERT: Tre Simples Steps for å holde Bilder Ut av Hackere Hands

Og Targets Du med annonser
En gang du ønsket å kjøpe en ting, og da du søkte på den tingen, og seks måneder senere Facebook er fortsatt minner deg om at du bør tenke på å kjøpe den tingen, selv om du allerede har kjøpt ting. Ja, de fleste nettsteder gjør dette takket være innebygd cookies, men bare Facebook sømløst poster disse annonsene i din tidslinje med nok regularitet som du bare kan anta din venn har en merkelig besettelse med den nyeste Norelco barberhøvel.

Det er dårlig for helsen din
Facebook er ikke bare en harmløs nettside dedikert til katalogise ferier, dårlig garderobe valg, og nærsynt tanker om sportsarrangementer (som både kan definere eller ødelegge relasjoner), det kan faktisk gjøre deg vondt. Studier antyder at det kan påvirke immunsystemet og hemmer frigjøring av veksthormoner, svekke fordøyelsen og visjon, begrense tenkning og drepe kreativitet, og påvirke søvnmønster og lykke.

«Hvem er disse menneskene, likevel?»
Gjennomsnittlig voksen har 338 venner på Facebook, og sannsynligvis vet ikke mer enn 10 prosent av dem lenger, eller i det hele tatt. Mange av dem sannsynligvis har nye liv, noen har nye etternavn, nye lidenskaper, ny ansiktshår, og nye mennesker de er nå ansvarlig for å holde i live (les: babyer). Dette er ikke de vennene du visste, og semi-tilfeldig holde opp med dem er bortkastet tid som kunne vært bedre brukt med nye, virkelige venner. Eller på Twitter.

RELATERT: Hvorfor Apple Pay vil ta over verden

«Men jeg ikke bryr seg om personvern»
Rettferdig. Det er din rett. Men problemet er at vi setter presedens for fremtiden uten ennå å forstå hvordan det vil påvirke det frie og åpne nettet, og samtidig skape en internett som er avhengig av deg å ha en Facebook-konto for å få tilgang til områder som ikke er Facebook. Som en av nesten 1,2 milliarder brukere til dags dato, oddsen er anstendig at kontoen din ikke vil bli hacket av noen med uvilje mot din familie. Det betyr ikke at tillater enkel tilgang til din informasjon går uten konsekvens, både umiddelbart og tiår fra nå.

Ingenting Du Post Egentlig Matters
Svært få mennesker bryr seg om hva du gjør, hvem du er sammen med, hvor du spiser, eller hva du nettopp har kjøpt, og folk som gjør sannsynligvis var rett ved siden av deg når du gjorde det. Vi så at morsom Ice Bucket Challenge video, og hvis vi ikke ser det, er det greit. Vi er alt i orden. Du vil sove godt uten å vite hvilken barndom leker du eide er nå verdt en formue, og du vil absolutt «tro hva som skjedde etterpå» på Upworthy, fordi noen tok deg tid til å skrive om det. Disse artiklene bare eksisterer fordi du dele dem på Facebook, og du bare dele dem fordi de eksisterer. Så, i stedet, bare invitere en venn over til å snakke om hvor mye du både elsket Lagre By the Bell. Internett kan bare ta så mye nostalgi.

Share Button

Legg igjen en kommentar