– Aksjer er alltid det beste

(Finansavisen:) Kjetil Holta har akkurat flyttet investeringsselskapet sitt inn i nye lokaler på Tjuvholmen. Ti år etter at Tinfos ble solgt, og han satt igjen med i overkant av to milliarder kroner, har verdiene økt til over fire milliarder kroner.

Holta Invest forvalter rundt 3,5 milliarder, og sitter på ­direkteinvesteringer, finansielle ­investeringer og kontanter.

– Hva tenker du om alternativet til aktiv forvaltning, og at verdiene kunne ha vært like store eller større gjennom passiv forvaltning?

– Det som er interessant er å bygge verdier, og vi føler fortsatt at vi har mye å bevise og levere. Så det er ikke noe alternativ å stenge butikken og ta ferie, sier Holta til Finansavisen.

– I tillegg tenker jeg at nå er det jeg som eier denne virksomheten, og at jeg vil bygge systemverdier som er noe for familien lenger frem. Det er ikke så spennende å bare overlevere en haug med penger til neste generasjon.

Onsdag kveld holdt Holta hovedinnlegget til inspirasjon for over 1300 påmeldte personer på Investordagen i regi av Hegnar Media.

Holta Invest har nå rundt to milliarder kroner i finansielle investeringer, rundt én milliard i direkteinvesteringer – som også er aksjer – og 500 millioner i kontanter.

– Jeg er helt overbevist om at aksjer er den aktivaklassen du skal være overvektet i. Det er beste stedet å være over tid, konstaterer Holta, ifølge avisen.

– Selv om det er i aksjemarkedet det i perioder er størst bevegelser, velger du bort store avkastningsmuligheter hvis du går bort fra det.

Han viser til flere investorer som hoppet av aksjemarkedet for to år siden.

– De gikk glipp av den beste perioden. Vi vet jo at det er på slutten av en oppgangsperiode at det stiger mest, sier Holta til Finansavisen.

Andre økonominyheter:

DNB Markets: Kjøp aksjen

Meglerhus tar grep

Share Button

Legg igjen en kommentar