Åpner første direkterute til Kina noen sinne

BEIJING/OSLO (Dagbladet): I forbindelse med at det norske kongeparet er på statsbesøk i Kina, ble det i natt annonsert en historisk avtale.

For nå skal det for første gang lanseres direkteruter fra Oslo til Beijing. Det er også første gang det er direkterute mellom Norge og Kina.

Det kinesiske flyselskap Hainan Airlines skal i første omgang sette opp tre flyvninger i uka på strekningen.

Avinor og Hainan signerer i dag en kontrakt på dette, på toppmøte mellom norsk og kinesisk næringsliv i Beijing i forbindelse med det norske statsbesøket her.

Den ny direkteruta vil ta åtte og en halv time. Det vil være en tidsbesparelse på flere timer fra i dag, når flyvninger til Kina må gå via andre store luftfartsknutepunkter som Stockholm og København.

– Dette vil være viktig for den norske økonomien, for å få turister hit og for å få laksen ut. Dette er en milepæl, sier Øyvind Hasaas, lufthavndirektør ved Oslo Lufthavn, som signerer kontrakten på vegne av Avinor.

Flyvningene skal etter planen starte til våren.

Hainan Airline er ett av Kinas største flyselskap og har over 600 fly. Samtidig eier selskapet flere digre resorts på øyprovinsen Hainan – Kinas svar på Syden, skriver NTB.

Over 300 topper fra norsk næringsliv er i Kina i forbindelse med statsbesøket. Det er den største næringslivsdelegasjonen fra Norge noen sinne.

40 kontrakter skal signeres i løpet av turen. Bare i dag skal det underskrives i overkant av 20 kontrakter under toppmøtet som ble åpnet av kong Harald litt over klokka 4 i natt, norsk tid.

Share Button

Legg igjen en kommentar