Avviser Trump-diskusjoner: – Absurd

I helga ble det hevdet at Donald Trumps egen visejustisminister Rod J. Rosenstein skal ha foreslått å gjøre hemmelige opptak av presidenten for å avsløre kaoset i Trump-administrasjonen.

Ifølge The New York Times skal han ha rekruttert regjeringsmedlemmer til å ta i bruk det 25. grunnlovstillegget, som åpner for å fjerne en president som ikke er skikket til jobben.

Også Washington Post og ABC News bekreftet opplysningene, men det er delte meninger om Rosenstein faktisk mente alvor.

– Absurd

I forkant av FN-toppuka møtte USAs FN-ambassadør Nikki Haley pressen, og ble hun konfrontert med opplysningene som er kommet fram.

– Jeg har vært i Det hvite hus nesten hver eneste uke, og jeg kan fortelle dere at ingen har noensinne snakket om det 25. grunnlovstillegget. Det er heller ingen som har stilt spørsmål ved presidentens mentale helse eller noe som helst, sa hun til ABC News.

– Jeg har aldri hørt om det, og jeg tror ikke det diskuteres av regjeringsmedlemmene i det hele tatt. Jeg har aldri hørt om det. Det er absurd, sa hun.

GIR UT BOK: Pornostjernen Stormy Daniels er ikke fremmed for skandaleoppslag. Det gjør hun heller ikke nå når hun gir ut en svært kontroversiell bok, hvor hun blant annet skildrer et av sine første møter med den amerikanske presidenten Donald Trump. Video: CNN Vis mer

Lagspiller

Utenriksminister Mike Pompeo er også i ferd med å forberede seg til FN-toppuka, hvor temaer som Nord-Korea, Russland og Iran skal diskuteres. I likhet med Haley, har han også fått med seg oppslagene om Rosenstein.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Om man ikke klarer å spille på lag, eller om man ikke klarer å dra i samme retning, så er det kanskje på tide å finne seg noe annet å gjøre, sa han ifølge The Guardian.

På oppfølgingsspørsmål om Rosensteins angivelige handlinger betegnes som «å spille på lag», svarte han slik:

– Ikke i nærheten.

Donald Trump selv forbereder seg på den kommende uka med å møte Japans statsminister Shinzo Abe. På Twitter skriver han at de skal ha en hyggelig middag i Trump Tower og diskutere forsvars- og handelspolitikk.

Benekter

Selv har Rosenstein gått ut og kalt New York Times-artikkelen «unøyaktig» og «ukorrekt».

– Jeg vil ikke kommentere en historie basert på anonyme kilder ytterligere. Kildene har åpenbart et ufordelaktig syn på justisdepartementet og forsøker å fremme sine egne personlige agendaer.

– Men la meg være klar: Basert på mine personlige møter med presidenten er det ikke noe grunnlag for å ty til det 25. grunnlovstillegget, sa Rosenstein til New York Times.

GÅR I BALL: Da Donald Trump holdt nok en tordentale om den anonyme kronikken i New York Times, gikk det litt i ball for presidenten. Video: CNN Vis mer

Kaotisk

Oppslagene om Rosenstein kommer i kjølvannet av en kaotisk periode i Det hvite hus. I starten av september slapp Washington Post-journalisten Bob Woodward boka «Fear: Trump In The White House», som beskriver en splittet administrasjon.

I boka hevder Woodward at regjeringsansatte stjal dokumenter fra pulten til Trump, for å forhindre ham i å trekke seg fra avtaler.

Midt i den samme perioden ble det publisert en kronikk i The New York Times, hvor en høytstående i Det hvite hus hevder at det finnes en motstandsbevegelse på innsida av Trump-administrasjonen.

Motstandsbevegelsen

«Vi har gjort det etter ønske fra en høytstående ansatt i Det hvite hus som vi kjenner identiteten til, og som ville ha stått i fare for å miste jobben sin om identiteten ble offentliggjort», skriver den anonyme forfatteren i kronikken.

Vedkommende beskriver seg selv som en del av den angivelige motstandsbevegelsen.

«Jeg jobber for presidenten, men jeg og likesinnede kolleger har sverget å forhindre deler av agendaen hans og hans verste impulser», skriver personen, og legger til at presidenten selv ikke har forstått de interne motstandernes agenda.

«Angrepet», truet og kalt «idiot» av Trump. Nå slår han tilbake
Share Button

Legg igjen en kommentar