Bort med kjedelige matpakker – fram med vin og luksusmat

(Dagbladet): Fine skiturer, lysere dager og deilige fridager. Dette ønsker Turistforeningen og friste deg med før årets påske. Og når du først kommer deg ut på tur vil de mange steder servere gourmetmat i fjellet.

– Vi måtte gjøre noe for å få fokus på god mat i kombinasjon med fine fjellturer, sier fagsjef Anne Mari Aamelfot Hjelle i Den Norske Turistforening.

– De mange hyttebestyrerne og kokkene laget god mat, men gjorde aldri noe nummer ut av at det var hjemmelaget og hjemmebakt.


VEL BEKOMME: Du trenger ikke nøye deg med den gammeldagse og kjedelige matpakka.

Foto: Turistforeningen Vis mer

Verdsatt av gjestene

– Vårt lokalmatprosjekt som startet for rundt 20 år siden gjorde noe med dette – og med stoltheten til hyttebestyrerne.

– Vi så umiddelbart at dette ga resultater og ble satt pris på av gjestene.

Lokalmatprosjektet førte til kompetanseheving og til enda bedre samarbeid mellom lokale matprodusenter og hyttene. Som i neste omgang kom gjestene til gode. Ikke noe er så deilig som en fin tur og deretter god mat, sier Aamelfot Hjelle.

Over 500 hytter venter på deg i påska.

Matgjester blir stamgjester

Ved Eidsbugarden i Jotunheimen ligger Fondsbu, som siden 1993 har vært en av Turistforeningens mest populære hytter. Og Fondsbu er også en turisthytte med egen matgaranti:

– All mat er tilberedt på Fondsbu. Og vi baker alt av brød og kaker selv, og vi tilbereder alt fra grunnen, lover Solbjørg Kvålshaugen.

– Vi opplever at gjestene kommer tilbake gang på gang fordi de liker maten og måten vi presenterer den på, sier Kvålshaugen, som for mange er selveste Mor Fondsbu.

– Vi prøver å holde oss til lokalmat, og serverer en treretters middag med godt drikke til gjestene. Gjester som er blitt mer og mer kvalitetsbevisste de senere årene. De vil ha servert god mat – og gjerne en god historie om hvor maten kommer fra. Påsken ser ut til å bli veldig bra. Belegget er veldig bra og det er nok snø, selv om det ikke er like mye som på de mest snørike vintrene, sier Solbjørg Kvålshaugen.

Her får du pengene tilbake dersom du blir skilt etter hotelloppholdet.


RETT I STAMPEN: Tar du turen til Haukeliseter så finner du DNTs eneste helårsåpne og betjente hytte. Og en badestamp i gjeve omgivelser. Foto: Turistforeningen Vis mer
Share Button

Legg igjen en kommentar