Brann i bilferje ved Preikestolen – 54 personer evakuert

Har du bilder eller opplysninger om saken? Tips oss på 2400@db.no, MMS 2400 eller på nummer 24 00 00 00.

Politiet skriver på Twitter at ferja Eid befant seg like under Preikestolen, da det klokka 20.05 ble sendt ut nødmelding. Det skal ha vært varmgang i motorene som var årsaken til evakueringen.

Det var på tidspunktet brannen startet 49 passasjerer og fem mannskap ombord i ferja som går mellom Lysebotn og Lauvvik. Én av mannskapet får ifølge politiet legetilsyn etter å ha innhalert røyk.

Operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt, Victor Jensen, opplyste til Dagbladet kort tid etter at det var startet evakuering. Blant annet ble Sea King redningshelikopter sendt til stedet.

Like før klokka 20.30 meldte Hovedredningssentralen at alle passasjerer var evakuert. De blir sendt til Oanes for mottak av politi og helse, men ingen skal være skadet.

– Mannskapet på fem personer var om bord en stund etter at passasjerene ble evakuert, men nå er det ingen igjen på ferja. Den slepes til land og vi vil forsøke å slukke brannen derfra, sier vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen, Johan Mannsåker.

Både redningsbåter og livbåter har bidratt i evakueringen av passasjerene om bord. Det samme har private båter som kom til stedet.

Saken oppdateres

Share Button

Legg igjen en kommentar