Camillas motaksjon runder ti millioner kroner: -Helt vilt!

For noen dager siden leste Camilla om blomstene folk sendte til Sylvi Listhaug, og hvem som sto bak denne aksjonen.

– Jeg lette etter positivitet og håp på Facebook, og da leste jeg om Sjur Almskår, som oppfordret folk til å gi penger til Leger Uten Grenser. Jeg opprettet så en innsamlingsaksjon, som tok helt av, sier Ahamath til Dagbladet.

– Det er helt vilt. Jeg hadde aldri trodd at det skulle bli så stort. Dette viser at jeg har truffet en nerve, sier hun.

Overøst av blomster etter aksjon fra fremmedfiendtlige hatgrupper

Selv om innsamlingsaksjonen nå har rundet ti millioner kroner, virker donasjonene ikke å ta slutt med det første.

– Det ruller veldig fort nå, mye fortere enn i går kveld.

Hun forteller at det nye målet for aksjonen nå er å runde 15 millioner kroner. Til nå har over 50 000 mennesker gitt et bidrag på aksjonens Facebook-side.

– Denne aksjonen traff en nerve som folk hadde behov for. Norges grunnfjell handler om kjærlighet, og ikke det hatet vi har sett i det siste, sier hun.

– Utrolig glade

President i Leger Uten Grenser, Karine Nordstrand, sier at hun er utrolig glad for støtten, og at pengene vil gå til arbeidet organisasjonen gjør i over 70 land.

– Det er kjempemasse. Vi er utrolig glade for støtten, og vi oppfatter aksjonen først og fremst som en støtte til de humanitære verdiene vi står for, sa Nordstrand til NTB da innsamlingen rundet åtte millioner tidligere søndag.

Nordstrand understreker overfor NTB at organisasjonen er politisk nøytral, og ønsker ikke å kommentere situasjonen rundt Listhaug:

– Vi er ikke interessert i å bli dratt inn i en partipolitisk debatt, men er veldig glade for å motta så mye støtte. Pengene kommer ikke fra noe politisk parti, men privatpersoner, sier presidenten.

Som svar på Listhaug-blomstene har Camilla samlet inn 4 000 000 kroner: - Det er så godt å se så mye kjærlighet
Share Button

Legg igjen en kommentar