– Dagbladet har avdekket elendige forhold

Torgeir Knag Fylkesnes viser i sin interpellasjon til reportasjeserien «Krabbekrigens ofre» i Dagbladet som har avdekket svært kritiske arbeidsforhold for sjøfolk som har drevet fangst etter snøkrabbe i Barentshavet.

Les alle sakene i Dagbladet serie «Krabbekrigens ofre» her!

Dimitrij døde på havet. Nå forsøker kona å finne ut hva som skjedde

Han skriver: «Dagbladet har avdekket elendige forhold på fiskebåter som blant annet høster i norsk økonomisk sone. Fra Kystvakta, Kystverket og Fiskeridirektoratet hører vi at dette er et utbredt problem som myndighetene verken har kapasitet eller ofte ikke regelverk til å ta tak i.»

– Må spise agn

Knag Fylkesnes vil ha svar på sine spørsmål av fiskeriminister Harald Tom Nesvik.

KREVER SVAR: Stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes (SV) krever svar fra fiskeriminister Harald Tom Nesvik. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KREVER SVAR: Stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes (SV) krever svar fra fiskeriminister Harald Tom Nesvik. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

SV-representanten viser til historier hvor fiskere må spise agn for å holde seg i live, hvor det er knapt med ferskvann.

– Kystvakta som skal håndheve reglene i norske farvann, har svært begrenset kapasitet med bare ett skip for hele Barentshavet, som dessuten har vært uten helikoptre lenge.

– Norge er en av de fremste havnasjonene i verden, og har både interesse av og plikt til å komme denne kyniske delen av fiskeriflåten til livs.

Torgeir Knag Fylkesnes vil vite hva statsråden vil gjøre med problemet.

Er dette helvetes­båtens ukjente eier?
Share Button

Legg igjen en kommentar