deprimert, utbrent, depresjon symptomer

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO), er depresjon i dag den fjerde mest alvorlig helseproblem i verden. Rammer rundt 10 prosent av befolkningen. Hvem er mest utsatt for depresjon og hvordan du kjenner det? Hva er symptomene på depresjon og hvordan å behandle den kjører?

 

Depresjon påvirker alle grupper, uavhengig av kjønn, alder og utdanning. Symptomer på depresjon kan være forskjellig for hver enkelt pasient, og hvorfor det er så vanskelig å gjenkjenne. Men årsaken til feil i å diagnostisere depresjon er mangelen på en vane av å snakke med legen om følelser og frykt for stigmatisering av psykisk sykdom.
Det finnes knapt en person som minst en gang i mitt liv har jeg opplevd en nedstemthet. Hvis du føler deg dårlig, kan du snakke om sorg, om verre – av mismot, og hvis det er virkelig ille – er det sannsynligvis depresjon. Det er vanskelig å håndtere problemene da, for å jobbe, å leve et normalt liv.

 

Depresjon: Symptomer
Depresjon er ikke bare tristhet og depresjon, men også tap av interesse og glede. En mann jobber i en langsom rytme, har svekket konsentrasjon, og redusert selvfølelse. I en dyster og pessimistisk måte ser på verden, ser fremtiden kun i sort farge. Det påvirker søvnforstyrrelser, som er grunt og gir ikke avslapning.

 

Ofte sykdommen er «gjemmer seg» bak de somatiske symptomer: fysisk ubehag, smerte, og ulike sykdommer, spesielt hjerte- (opp til 30 prosent av personer behandlet for ulike sykdommer har også somatiske symptomer på depresjon som ofte ikke gjenkjent).
Depresjon kan føre til en betydelig reduksjon i nivået av aktivitet av liv, og for 20 til 30 prosent av pasientene ende opp begå selvmord.
Depressive lidelser er mest vanlig hos personer over 50 år. Dette innebærer bl.a. tap av eksisterende livsroller, for eksempel. pensjonering og den forverrede økonomiske situasjonen, en reduksjon i fysisk form og ensomhet (frigjøring av barn, død, liv partner).

 

Depresjon: risikofaktorer
Ekstremt viktig i depresjon er genetiske faktorer. Det er sant at de ikke er ansvarlige for sin utvikling, men disponere til mer lett falle inn i den. Folk som har familie medlemmer hadde behandlet deg veldig sannsynlig er også i fare for å utvikle sykdommen. Andre faktorer som påvirker utviklingen av depresjon er økende stress og klima.

 
Behandling av depresjon
Depresjon er en alvorlig og kronisk sykdom, som har en tendens til tilbakefall. Jeg vet ikke avta. Krever individuelt definert, langvarig (minst 6 måneder) og systematisk gjennomført medikamentell behandling. Forbedring kan sees først etter seks (au eldre opptil 12) uker.
Det er viktig å hjelpe farmakoterapi ytterligere tiltak, f.eks. Arbeide med en psykoterapeut og kjære. Skikkelig forberedt bør støtte pasientens familie, er uvurderlig i behandlingen hennes rolle (derfor er det viktig å utdanne familie). Dårlige familierelasjoner kan ikke bare øke forstyrrelsene, men også redusere effekten av behandlingen.
I behandlingen av vinterdepresjon knyttet til mangel på sollys, benytter også en lett behandling og andre fremgangsmåter for å stimulere hjernen.

 

Hvis du mistenker at depresjon er svært viktig å støtte og profesjonell hjelp, noe som er nødvendig for å gå for en enkel og håndtere problemet.

Share Button

Legg igjen en kommentar