Dette flyselskapet tilbyr egne barnevakter om bord

Ethiad Airways, som holder til i De forente arabiske emirater, er et av mange offensive flyselskap som ønsker å vokse seg enda større.

Ethiad har et verdensomspennende rutenett, som også innbefatter såvel Oslo som Stavanger. Selskapet er ofte svært konkurransedyktige på pris til destinasjoner i Asia og Midt-Østen, men spiller også sterkt på et image av luksus, og at flyreisen skal være behagelig fra takeoff til landing. Selskapet har flere ganger blitt kåret til verdens beste.

Som et ledd i anstrengelsene for å gjøre kundene sine fornøyde har selskapet nå ansatt en rekke «barnepiker» som – foruten å være ordinære medlemmer av besetningen om bord – også har et spesielt ansvar for å ta seg av småbarna i flyet.

Irritasjonsmoment

Du kan sikkert innrømme det for deg selv også, hylende småbarn på lange flyturer kommer ganske høyt opp på irritasjonslista. Som regel er det bare sparking i seteryggen som er mer irriterende når flypassasjerer blir spurt om denslags.


SPESIALOPPGAVE: En del av flybesetningen på langdistanse-rutene har en ekstra oppgave i å underholde barna som reiser med flyet. Foto: Ethiad Airways Vis mer

Ethiad hevder de ønsker å avlaste foreldrene, og har derfor etterutdannet flere flyvertinner til også å ha en rolle som barnepike.

For å få dette ansvaret, krever Ethiad som sagt at besetningsmedlemmene tar ekstrautdanning, noe mange allerede har gjort. En av dem er nederlandske Eileen Louwerse, som har latt seg intervjue om jobben av den nederlandske utgaven av Business Insider.

Nanny-skole

– Jeg er glad i barn, og rett etter at jeg fikk jobb som flyvert i Ethiad for to og et halvt år siden, søkte jeg om denne ekstra utdannelsen, sier hun til Business Insider.


EKSTRAUTDANNING: Her er et knippe av besetningsmedlemmer fra Ethiad som nå har videreutdannet seg slik at de også kan fungere som «nannyer» om bord i flyene. Foto: Ethiad Airways Vis mer

Den fikk hun, og gikk på kurs på Norland College i Storbritannia. For øvrig samme skole som den engelske kongefamilien henter sine nanny’er fra.

Norwegian: Kunne skapt 18 000 nye arbeidsplasser om vi fikk fly over Sibir

– Du lærer alle ferdigheter du trenger for å håndtere barn i forskjellige aldre. Vi lærer også hvordan vi tar oss av barn med for eksempel ADHD. Noen barn trenger mer oppmerksomhet enn andre, sier hun.

Og legger til at også praktiske ting, som ansiktsmaling og tegning står på pensumlista.

– Jobben er å gjøre flyreisen mest mulig behagelig både for barna og foreldrene deres, sier Louwerse.

Tilbudet finnes foreløpig på flere av Ethiads langdistanseflyvninger.

Og trodde du at dette var forbeholdt reisende på 1.klasse, tok du feil. Alle foreldre med barn får tilbudet, uansett hvilken klasse de flyr på.

Derfor dimmer besetningen lyset i flykabinen før du skal lette og lande
Share Button

Legg igjen en kommentar