Dødsgjetere bak massakre i Nigeria – over 80 drept

86 personer skal være drept, seks personer skal være skadet og over 50 hus skal være rasert i sentrale Nigeria etter det som ser ut til å være et hevnangrep gjennomført av nomadiske gjetere.

Det melder nyhetsbyrået AFP, gjengitt av den sørafrikanske nyhetskanalen eNCA.

– Hevnangrep

Nigeriansk politi forteller AFP at angrepet fant sted i området Barikin Ladi, som ligger i delstaten Plateau. De drepte skal alle ha tilhørt det såkalte Berom-folket, et jordbruksfolk.

Denne gruppen skal tidligere i uka ha angrepet gjetere fra Fulani-folket. Massakren i Barikin Ladi som ble gjennomført av Fulani-gjeterne, skal ha skjedd i går, men ble ikke oppdaget før i dag.

Angrepet skal ha vært et hevnangrep, ifølge nigeriansk statlig politi.

Stoppet de som så muslimske ut

I dag, som følge av gårsdagens vold, skal Berom-folk ha satt opp barrikader langs en av de viktigste motorveiene i området.

Deretter skal de ha gått til angrep på folk som enten så ut til å tilhøre Fulani-folket eller som så ut til å være muslimer, skriver AFP, og henviser til vitner som skal ha unnsluppet volden.

Som følge av angrepet, og frykten for nye hevnangrep, har delstatsmyndighetene i Plateau innført et strengt portforbud.

Komplisert konflikt

Bakgrunnen for volden mellom de to gruppene, Berom-folket og de nomadiske Fulani-gjeterne, beskrives som mangefasettert og har både religiøse, etniske og politiske årsaker, skriver AFP.

I tillegg er kampen om land en viktig faktor.

Konflikten har krevd tusenvis av menneskeliv gjennom flere tiår.

Analytikere mener den blodige volden mellom de to gruppene kan komme til å bli en av Nigerias største sikkerhetsproblemer, ved siden av sikkerhetsutfordringen terrorgruppa Boko Haram representerer.

Share Button

Legg igjen en kommentar