Dømt til livstid for pilatesball-drap

En anestesilege, som jobbet som professor ved Det Kinesiske Universitetet i Hongkong (CUHK), ble onsdag dømt til livstid i fengsel for å ha drept kona og parets 16 år gamle datter med to pilatesballer.

Mannen ble arrestert i sitt hjem i Ma On Shan i september i fjor, over to år etter at mannens kone (47), og parets datter (16), ble funnet bevisstløse i konas bil, ifølge BBC.

Det var en jogger som ble mistenksom og varslet politiet. Da nødetatene kom til stedet ble kona og dattera fraktet til sykehuset, hvor de ble bekreftet omkommet.

BISTANDSADVOKAT: Familiens bistandsadvokat, Siti Maesaroh, representerte de tre gjenlevende barna i retten. Foto: Philip Fong / AFP / NTB Scanpix
BISTANDSADVOKAT: Familiens bistandsadvokat, Siti Maesaroh, representerte de tre gjenlevende barna i retten. Foto: Philip Fong / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Framsto som et mysterium

Lenge framsto dødsfallene som et mysterium for politiet. Men da en av etterforskerne ble oppmerksom på to punkterte pilatesballer i bagasjerommet, begynte ting å falle på plass.

Vitner hadde forklart at gjerningsmannen hadde eksperimentert med karbonmonoksid i forkant av dødsfallene. I tillegg kjente politiet til ekteskapsproblemene mellom mannen og den avdøde kona.

En obduksjon av de to ofrene viste at de hadde mistet livet som følge av kullosforgiftning, ifølge The Guardian.

Påtalemyndigheten mener mannen, som opprinnelig er fra Malaysia, fylte to oppblåsbare pilatesballer med karbonmonoksid. De punkterte ballene skal så ha blitt plassert i bagasjerommet i konas bil, der gassen lekket ut og drepte dem.

Tiltalte nektet straffskyld, men ble i retten dømt til livstid for drapene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjokkvending i drapssaken som ryster USA

Ekteskapsproblemer

Under den månedslange rettssaken ble mye av tiden viet til parets ekteskapsproblemer. I flere år før drapene fant sted var ekteskapet i praksis over, men paret fortsatte å bo sammen for ungenes del, ifølge mannen. Samtidig innledet han et forhold til en tidligere student.

Påtalemyndigheten mener at mannens motiv for drapene var at han fryktet at kona ville få en del av formuen hans om de tok ut skilsmisse.

Mannen benektet dette i retten, ifølge South China Morning Post.

– Vi diskuterte faktisk å ta ut skilsmisse. Men vi følte at vi ikke kunne ta vare på våre fire barn hver for oss, og derfor holdt vi sammen som foreldre og klarte å stenge ut våre følelsesmessige forskjeller, forklarte han i retten.

I avhør har han benektet at hans nye kjæreste har vært delaktig i forskningseksperimentene som ble gjort i forkant av drapene, og bedt påtalemyndigheten om å holde henne utenfor.

De tidligere elevene dør én etter én: - Er jeg den neste? Skal jeg også dø?
Share Button

Legg igjen en kommentar