Drapsgåten på Majorstua: Dette er de mystiske timene

I kollektivet på Majorstua bodde det fire tilsynelatende vanlige, unge menn. De drev med idrett og hadde jobber i Oslo. Det var lite bråk knyttet til den store leiligheten i første etasje i blokka på Majorstua, forteller naboer.

Men i går ble en av dem drept i det som framstår som en drapsgåte. Ingen er pågrepet eller mistenkt for knivdrapet som skjedde inne i leiligheten.

Politiet har per nå heller ingen indikasjoner på hva som kan ha vært foranledningen eller hva som ledet opp til drapet. Etterforskningen har så langt ikke gitt politiet noen spor på hvorfor noen av de fire skulle blitt utsatt for noe kriminelt.

  • Har du bilder, videoer eller tips? Tips oss på 2400@dagbladet.no eller på telefon 24 00 00 00.
KNIVDRAP: Politiet etterforsker drap etter funn i leilighet på Majorstua. Leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid, sier de fortsatt ikke har noen pågrepne eller mistenkte i saken. Video/reporter: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

Uklart dødstidspunkt

Politiet jobbet på åstedet fram til de seine kveldstimer mandag kveld. Politifolk væpnet med automatvåpen gikk mandag rundt i området og søkte etter en potensiell gjerningsperson, samtidig som titalls politifolk gikk fra dør til dør i nabolaget og gjennomførte rundspørringer av naboer.

Mandag ettermiddag og kveld var både krimteknikere og rettsmedisinere på åstedet.

Selv om politiet har fått inn flere tips, er det fortsatt uklart når mannen i 20-åra ble drept og hvordan gjerningspersonen har kommet seg inn i leiligheten.

De mystiske timene

Politiet jobber spesielt med å få oversikt over hva som skjedde natt til mandag og før klokka 09.00 mandag morgen, og har en rekke ulike tidspunkter der de nå jobber intenst med å hente inn informasjon:

Artikkelen fortsetter under annonsen

- KREVENDE: Politiet betegner drapsåstedet som krevende. Krimteknikere jobbet lenge på stedet mandag ettermiddag. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
– KREVENDE: Politiet betegner drapsåstedet som krevende. Krimteknikere jobbet lenge på stedet mandag ettermiddag. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

* Politiet har opplysninger om at personene i leiligheten gikk til ro tidlig natt til mandag. Politiet betegner dette som den siste observasjonen av mannen. Leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid, vil ikke si mer konkret om når på natt til mandag.

* 09.00: Den drepte mannen skulle egentlig møtt på jobb i Oslo. Dit kom han aldri. Metlid vil ikke gå inn på om de tre andre i kollektivet sov hjemme den natta og om de eventuelt hadde reist tidligere fra leiligheten mandag morgen. Mandag morgen er et tidsrom politiet er spesielt interessert i å kartlegge.

* 12.15: En av mannens samboere kommer hjem. Han finner kameraten sin blodig med knivskader i leiligheten. Han varsler straks helsetjenesten som igjen varsler politiet. Mannen ble konstatert død kort tid etter funnet.

Mann i 20-åra knivdrept i kollektiv på Majorstua: - Ble funnet av kamerat

– Et krevende åsted

– Vi vil ikke gå ut med mer eksakte tidspunkter fordi vi kartlegger bevegelser og annet. Vi fokuserer på morgentimene, men også tida helt opp til 12.15 da han ble funnet, sier Metlid til Dagbladet.

Dagbladet snakket mandag ettermiddag med vitner som hadde sett en mann som kom ut av leiligheten sammen med politifolk rundt 12.30 på mandag. Han var blodig og ble beskrevet som blek.

Metlid bekrefter at mannen var melderen og den dreptes samboer. Han og de to andre romkameratene har alle blitt avhørt og fortalt seg om sine bevegelser. Ingen av dem er mistenkt i saken.

LETEAKSJON: Store politistyrker er på plass på Majorstua etter at en person ble funnet død med stikkskader. Reporter: Trym Mogen / Video: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Metlid vil heller ikke si om det er tegn på innbrudd eller om det er noe som tyder på kamp mellom offeret og gjerningspersonen.

– Det er et krevende åsted, og arbeidet har tatt tid, sier Metlid.

– Mange hypoteser

BER OM TIPS: Politiet ber om tips i drapsgåten på Majorstua på telefon 22669966 eller på e-post kriminalvakten.oslo@politiet.no Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
BER OM TIPS: Politiet ber om tips i drapsgåten på Majorstua på telefon 22669966 eller på e-post kriminalvakten.oslo@politiet.no Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer

– Vi har mange hypoteser i saken, men han er funnet inne i sin leilighet. Vi tar utgangspunkt i hva åstedet sier og jobber videre med kartlegging rundt her og om det er noe som kan fortelle hva som har skjedd.

Mannen vil bli obdusert ved Rettsmedisinsk institutt i dag, tirsdag. Politiet vil trolig kunne si noe mer om dødstidspunkt når den foreløpige obduksjonsrapporten foreligger.

– Vi forbereder oss på en omfattende etterforskning, sier Metlid.

Share Button

Legg igjen en kommentar