En person skal være pågrepet i Janne-saken. Politiet holder pressekonferanse

BRUMUNDDAL(Dagbladet): En person skal være pågrepet i forbindelse med Janne Jemtland-pågripelsen, opplyser kilder til Dagbladet.Tidligere meldte NRK det samme.

– Vi har i kveld gått til pågripelse. Den pågrepne er Janne Jemtlands ektefelle. Han ble pågrepet i Brumunddal i kveld. Janne Jemtland er ikke funnet, sier politiadvokat Julie Dalsveen.

Mannen er siktet for drap.

– Bakgrunnen er at det er skjellig grunn til mistanke om drap, sier Dalsveen, og forteller funn fra ransakelse av parets eiendom i dag blant annet var utløsende.

– Janne Jemtland er drept

Politiet tar sikte på å avhøre mannen i kveld.

– Når det gjelder pågripelsen, foregikk den helt udramatisk.

Mannen har fått oppnevnt Ida Andenæs som forsvarer.

Dalsveen ønsker ikke å kommentere hva Jemtlands ektefelle har forklart eller hvordan han stiller seg til siktelsen.

– Når vi sikter han for drap, er det ikke noe håp om å finne henne i live. Vi må anse saken slik nå at Janne Jemtland er drept.

Lensmann Terje Krogstad sier at hensyn til Jemtlands pårørende er årsaken til at politiet har ventet så lenge med å holde dagens pressekonferanse. Han sier også at et stort antall politifolk kommer til å jobbe med saken videre. – Det er mye arbeid som gjenstår.

Politiet har kalt inn til en pressekonferanse klokka 22.15 på Ringsaker lensmannskontor i Brumunddal.


SAVNET: Janne Jemtland (36) ble sist sett 29. desember. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer

«Politiet er ikke tilgjengelig for kommentar før pressekonferansen», heter det i politiets meddelelse.

Der står det ingenting om pressekonferansens innhold, bortsett fra at den kommer til å ta for seg en utvikling i forbindelse med den savnede Janne Jemtland (36).

Til stede på pressekonferansen er Ringsaker-lensmann Terje Krogstad, politiadvokat Julie Dalsveen og etterforskningsleder Trond Blikstad.

To blodfunn

Brumunddal-kvinnen har vært savnet i to uker – siden den 29. desember. Politiet har i løpet av de siste dagene saumfart store områder i Ringsaker kommune.

Dette blant annet i form av to åsteder der de har funnet blodspor etter Jemtland.

Kripos undersøker avfall- og gjenvinningsanlegg

Politiet foretok tidligere i dag en tredjemannsransakelse på kvinnens eiendom. Krimteknikere arbeidet på eiendommen i rundt ni timer.

Det etter at politiet tidligere i dag opplyste at det er skjellig grunn til å tro at Janne Jemtland er blitt utsatt for en straffbar handling.

– Det betyr at vi ransaker hos andre enn eventuell gjerningsperson, sier politiadvokat Julie Dalsveen til Dagbladet om aksjonen der de hentet to biler fra Jemtlands eiendom. ​

De siste dagene har store deler av søket vært sentrert rundt Janne Jemtlands bolig, over en mil fra de to blodfunnene i nærheten av Brumunddal sentrum.

SAVNET: Janne Jemtland (36) ble sist sett 29. desember. Dette er det politiet vet hittil. Vídeo: NTB Scanpix/Google maps. Klipp: Frida Andersen Vis mer

Ville ikke kommentere

Dagbladet var til stede da politiets kriminalteknikere reiste fra Jemtlands eiendom kort tid etter klokka 20.00 i dag.

Tidligere på dagen uttalte politiet at ingen hadde status som mistenkt eller siktet i saken. Dalsveen ville ikke kommentere om det er gjort noen funn eller tatt noe i beslag fra eiendommen.

– Vi ransaker boligen fordi vi mener det er skjellig grunn til å mistenke at Janne Jemtland er utsatt for en kriminell handling, sier Dalsveen til Dagbladet.


LETING: Politiet har brukt store ressurser i letingen etter Janne Jemtland. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Sparsommelig med informasjon

Politiet har mottatt godt over 200 tips i saken, og har tidligere uttalt at de fortsatt er ute etter tips.

Etterforskerne har imidlertid ikke ønsket å gå inn på hva slags tips de har fått, eller hvem og hvor mange de har avhørt. Politiet vil heller ikke svare på om det er gjort nye funn som er sendt til analyse.

– Det er skadelig å gå inn på hvordan vi jobber for å finne Janne Jemtland, har politiadvokat Julie Dalsveen tidligere sagt til Dagbladet.

Dagbladet oppdaterer saken

Har hentet ut biler fra Janne Jemtlands eiendom
Share Button

Legg igjen en kommentar