Én savnet og én hentet opp av vannet etter sjarkulykke

Lørdag formiddag melder Sør-Vest politidistrikt om en sjarkulykke i Arsvågen i Rogaland.

– Dette er en mindre fiskebåt med to personer om bord. Den ble meldt savnet av familiemedlemmer, sier operasjonsleder Jostein Reiestad til Dagbladet.

Han bekrefter at en person er savnet og at en person er hentet opp av sjøen.

Det er en mann i 50-årene som ble funnet i sjøen, og han har blitt flydd til Haukeland sykehus. Mannens helsetilstand er ukjent. Savnede er en mann i 40-årene.

– De to drev med hummerfiske, og det er antatt at de dro ut lørdag morgen, men det har ikke vært kontakt med dem siden fredag, opplyser redningsleder Owe Frøland til NTB.

Politiet fikk melding fra Hovedredningssentralen klokka 11.18. Operasjonslederen vet ikke nøyaktig når båten ble meldt savnet.

Det er HRS som koordinerer redningsaksjonen og politiet bistår med ressurser på land. Et redningshelikopter er på plass.

Redningsdykkere fra Haugesund brannvesen, Haugaland brann og redning og Tysværvåg og Bokn stasjon er også satt inn i redningsaksjonen.

– Det er funnet vrakgods og en flåte. En redningsskøyte fra Haugesund er på vei, det samme er en losbåt, en ambulansebåt fra Ryfylke. I tillegg leter noen mindre sivile båter mellom holmer og skjær, sier Frøland.

Saken oppdateres

ULYKKE: En leteaksjon er satt i gang etter en sjarkulykke i Arsvågen i Rogaland. Det er utfordrende vær på stedet, med tåke og regn. Foto: Jan Kåre Ness
ULYKKE: En leteaksjon er satt i gang etter en sjarkulykke i Arsvågen i Rogaland. Det er utfordrende vær på stedet, med tåke og regn. Foto: Jan Kåre Ness Vis mer
Share Button

Legg igjen en kommentar