Far nektet straffskyld for vold mot spedbarn i retten

Mannen tok kontakt med AMK i mai i fjor og sa at sønnen hadde pusteproblemer. Etter først å ha blitt kjørt til sykehuset i Kongsvinger i ambulanse, ble gutten et par timer senere fløyet til Rikshospitalet. Der ble det avdekket at det sju uker gamle barnet hadde store blødninger i hjernen og mange beinbrudd flere steder i kroppen, skriver Glåmdalen.

Påtalemyndigheten mener at skadene fantes på barnet tidligere på dagen den aktuelle lørdagen uten at helsehjelp ble tilkalt, og har derfor også tiltalt barnefaren for å ha unnlatt å skaffe nødvendig helsehjelp i tide.

– Skadeomfanget på gutten er uomtvistet. Spørsmålet er om det er tiltalte som har påført skadene, eller om skadene helt eller delvis kan skyldes andre ting – for eksempel guttens helsetilstand som følge av at han ble født ti uker for tidlig. Det blir imidlertid ikke ført bevis herfra om skadehensikt eller vond vilje fra den tiltaltes side, understreket aktor, statsadvokat Jo Christian Jordet.

Forsvarer, advokat Irén Johnsen, sa i sitt innledningsforedrag at de mener det er brukt feil lovanvendelse i deler av tiltalen, og viste til at hennes klient nekter straffskyld.

– Fra vår side ønsker vi å belyse om skadene kan skyldes et uhell, eller kan ha skjedd under min klients forsøk på å hjelpe da han hadde pusteproblemer og var syk den dagen ambulanse ble tilkalt, sa Johnsen.

(NTB)

Share Button

Legg igjen en kommentar