Finn eiendom

Prisene på boliger er forventet å huke opp igjen i år, og boliglånsrentene skyldes krype opp, også. Og det er på toppen av økningen allerede opplevd det siste året.

En median-priset, tre-roms hjem kjøpte i fjerde kvartal 2014 koster et hus 21% mer i måneden, sammenlignet med ett kjøpte et år før, ifølge en analyse av RealtyTrac, en bolig dataleverandøren. Den månedlige kostnaden inkluderer boliglån, forsikring, avgifter og vedlikehold, og trekker fra den estimerte inntekts skattefordel.

«Det er ingen tvil om hvordan kostnader har blitt påvirket her i det siste året eller så,» sa Loren Haley, en Redfin agent i Silicon Valley. «Prisene har blitt drevet opp så raskt og intenst; det er mange flere kjøpere i markedet enn det er beholdningen. »

 

Viktigst, husk at hver markedet er annerledes. Ja, inventar mangel er utbredt, men shopping i den rødglødende Silicon Valley markedet er annerledes enn shopping i Chicago. Og mens å finne et hjem kan være en utfordring hvor inventar er stramt, jo mer attraktiv for en kjøper du er, jo flere forhandlings chips du har med en selger.

Ta hensyn til følgende seks rådene mens hjemme på shopping i år.

1. Før er bedre
Selvfølgelig, bør du sørge for at du fokuserer på et hjem som passer dine behov, med tilgang til de skolekretsene eller andre fasiliteter du ønsker, sa Fleming. Men når du har gjort det, bestemte hvor mye du har råd til, og fant det stedet du ønsker å kjøpe, gjøre et trekk – og raskt.

«Før er bedre enn senere fordi rentene vil trolig stige i år, og boligprisene vil stige noe mer,» sa han. Så starter snart. «Hvis du tenker på å gjøre det i år, gjør det tidlig.»

2. Ansette en ekspert
Mange mennesker ansette den første eiendomsmegler de møtes med. Det er en stor feil, sa Charlie Young, administrerende direktør i fast eiendom. Intervjue noen agenter som jobber i nabolag du er interessert i, og sørge for at de har relevant kompetanse. For eksempel, hvis du leter etter en startpakke hus, ikke velg noen som fokuserer hovedsakelig i luksusboliger.

 

Spør kjøpers agenter hva listen til salgspris ratio (forskjellen mellom hva hjemmet er oppført for og hva det til slutt selger for) er i nabolaget – og hva deres personlige liste-til-salgs-pris forholdet er, Young sa. Det vil gi deg en følelse av agentens forhandle ferdigheter.

Sterk markedskunnskap er nøkkelen. «I denne typen marked, hvor beholdningen er lav, muligheten for en eiendomsmegler hjelpe deg å finne boliger som kan komme på markedet kommer til å være viktig,» sier Steve Berkowitz, konsernsjef i Move, Inc., som driver nettside Realtor.com. Jo tidligere du vet om en eiendom, jo ​​mer tid du har vurdere det og forberede et konkurrerende bud.

Les: Hvorfor noen boliger har en hemmelighet «til salgs» skilt

3. Kjenn markedet
En god agent vil også være i stand til å fortelle deg om en listepris er misvisende, sa Haley. For eksempel, hvis det er oppført for 2 500 000, men er i et nabolag der boliger blir fem til ti tilbud, og det er mer sannsynlig at hjemmet vil selge for 3 000 000, bør din agent kunne fortelle deg at foran.
Og de kan fortelle deg hvor tett inventar er der du ønsker å leve, inkludert hvordan lange boliger vanligvis vare på markedet. Det er den beste indikator på hvor fort du trenger å ta en beslutning – og hvor vanskelig det vil være å finne et hjem for å møte dine behov.

4. Kjenn din økonomi
Forstår hva du har råd til. Som er annerledes enn hva et boliglån megler sier at du kan kvalifisere for, Young sa.

Det er viktig å tenke på hvor stor del av et boliglån regning du vil føle deg komfortabel med å betale hver måned, sa han. Når budgivning kriger blir intens, kan det være fristende å blåse budsjettet, men du kan angre på avgjørelsen senere.

Noen kjøpere også kan vurdere flytende rente for å finansiere sitt hjem mer rimelig, spesielt de som har planer om å bo i hjemmet for en kortere periode, si, fem til 10 år, Young sa. Hvis du går denne ruten, bare sørg for at du kan håndtere rentetilbakestilles planlagt etter den innledende perioden. Ellers, hvis planene endres, kan du være i for en helt annen form for klistremerke sjokk.

5. Vær en attraktiv kjøperen
Få forhåndsgodkjent for et boliglån før shopping, Young sa. Selgere vil ta deg mer seriøst, et viktig poeng når de får flere tilbud.

For selgere, er det beste tilbudet ikke alltid synonymt med det høyeste budet. Generelt, jo færre situasjoner du har på kontrakten, jo bedre, sa Haley. «Når vi ser på fem eller ti ulike tilbud, har den høyeste prisen er flott, men vi ser også for den høyeste sikkerhet for lukking,» sa hun.

En situasjon som du trenger å ha en kontrakt på din nåværende hjem før du fullfører transaksjonen, for eksempel, kan sette deg på en ulempe når du konkurrerer med en kjøper som ikke gjør at fastsettelse. Men trå forsiktig når du gir opp forhold: Et hjem inspeksjon beredskap, for eksempel, kan spare deg fra å kjøpe et hjem fylt med problemer funnet under en inspektør eksamen.

6. Vurdere andre bydeler
For mange potensielle kjøpere, økende boligpriser og boliglånsrentene vil ikke begrense dem fra å kjøpe i år. Men de må kanskje gjøre noen kompromisser.

Bortsett fra å kjøpe en mindre eller mindre ønskelig hjem, kan du også vurdere å kjøpe et annet sted. Den neste byen kan være rimeligere enn det området du opprinnelig var vurderer, Young sa. Sammenligne eiendomsskatten fra by til by i tillegg; det kan være en stor forskjell mellom skatt du skal betale for ett hus kontra en annen over gaten.

Share Button

Legg igjen en kommentar