Flyktninger mistet livet i Seljordsvatnet

(Dagbladet): To unge menn på 19 og 20 år er bekreftet omkommet etter at en båt med seks personer i går kantret ved Vesleøy i Seljordsvatn i Telemark.

En tredje person er fortsatt savnet, og politiet søker nå med ubåt på stedet.

Fem av dem som var med på båtturen, var skoleelever og gikk på videregående eller voksenopplæring i Bø, opplyser rådmann i kommunen, Åse Egeland til Dagbladet.

– De var alle unge og mindreårige flyktninger, sier hun.

Lite nettverk

– Dette er en dypt tragisk ulykke som berører mange i Bø. Alle de seks som var om bord båten er bosatt i Bø, sier Egeland til Dagbladet.

Den ene mannen som er bekreftet død etter ulykka, hadde flyttet til Norge alene, uten familie, ifølge Egeland. Den andre omkomne hadde noe familie i Bø, og Egeland forteller at de pårørende er varslet.

– Alle som var med på turen tilhører et lite nettverk i Bø, så kriseteamet ble raskt satt i beredskap, i tillegg til at vi har styrket flyktningtjenesten, sier hun.

– De overlevende, deres venner og pårørende er tatt hånd om, tilføyer hun.

Privat tur

Personen som politiet fortsatt søker etter, var lærer i kommunen, får Dagbladet opplyst. Turen skjedde imidlertid ikke i kommunens regi, ettersom det denne uka er høstferie i Bø.

– Dette var et privat opplegg, som vi ikke vet så mye om, sier Egeland.

Ulykka skjedde i 14-tida i går, og én person ble tatt opp av vannet kort tid etter. Klokka 16.40 opplyste redningsleder Lillebø at ytterligere en person ble funnet i vannet ca. 16.30. Begge fikk livreddende førstehjelp på stedet.

Klokka 19.55 torsdag opplyste Anders Beyer, pressekontakt ved Oslo universitetssykehus, at de to som ble tatt opp av vannet – er omkommet etter ulykka.

Share Button

Legg igjen en kommentar