Forbyr overvektige å ri på esler

Loven ble klar onsdag, etter at flere dyrevernskampanjer har avslørt at eslene på den greske øya Santorini lider under vekta av turister – bokstavelig talt.

Santorini har et bratt terreng, og eslene må ofte gå via små gater som er for smale for biler. Det er ikke uvanlig for cruiseturister å gå i land ved havna nederst på øya, for så å ri på esel opp en smal, trappebelagt sti noen hundre meter oppover.

Den siste tida har det imidlertid blitt avslørt at eslene får store ryggskader, og ofte går med åpne sår under dekket. Dyrevernere har også klaget på hvordan dyrene blir behandlet av eierne.

BRATT: Santorini er kjent for sitt bratte terreng. Foto: Shutterstock
BRATT: Santorini er kjent for sitt bratte terreng. Foto: Shutterstock Vis mer

Onsdag ble det klart at de populære turene blir begrenset til turister som veier mindre enn 100 kilo – eller en femdel av eselets egen kroppsvekt.

Ifølge CNN har landet nå innført forbud mot at turister over 100 kilo rir dyrene. Det har det greske utviklings- og matdepartementet nå instruert om.

Bilder av overvektige turister som rir på dyrene førte i løpet av sommeren til kampanjene, og en underskriftskampanje med over 100 000 signaturer ba greske myndigheter om å sørge for at det ble en slutt på eseltrenden.

I tillegg til vektbegrensningene er det nå innført retningslinjer om at dyrene skal få minst en halvtimes trening i løpet av dagen, og ha kontinuerlig tilgang på vann.

Dyrevernerne er imidlertid ikke overbevist. Dyrevernsgruppa PETA sier til CNN at de nye reglene bare er en gest, som ikke vil forhindre lidelsen dyrene er utsatt for.

– Esler kan fremdeles bli tvunget til å bære mennesker over 100 kilo, 500 trappetrinn oppover, fire til fem ganger daglig, sier Mimi Bekhechi, leder for PETAs internasjonale program i Storbritannia.

Ikke la deg sjarmere! Avslører sannheten bak turist­dyrenes brutale liv
Share Button

Legg igjen en kommentar