Først trodde båtmannskapet de så en strandet sel. Så kom de nærmere

Mallory Harrigan, Cliff Russell og Alan Russell var egentlig på krabbefiske utenfor regionen Labrador i Canada da de plutselig fikk øye på et lite vesen som fløt av gårde på et isfjell langt ute på havet.

– Vi trodde først det var en sel. Men da vi kom litt nærmere så vi at det var en liten, gjennomvåt arktisk rev, forteller Allan Russell til radiokanalen Labrador Morning.

REDD: Den klissvåte og engstelige reven holdt seg først på avstand, før den etterhvert tok i mot både varme og mat fra mannskapet på båten. Foto: Mallory Harrigan
REDD: Den klissvåte og engstelige reven holdt seg først på avstand, før den etterhvert tok i mot både varme og mat fra mannskapet på båten. Foto: Mallory Harrigan Vis mer

– Vi prøvde først å komme nærmere for å få tak i den, men det var ganske farlig. Den var på et høyt punkt på en flytende isfjell, og måker forsøkte å få tak i den. Men den var redd, så vi måtte få den ut i vannet og hale den opp, sier han.

ISKALD: Den våte reven ble lagt i sagspon for å få varmen tilbake. Foto: Mallory Harrigan
ISKALD: Den våte reven ble lagt i sagspon for å få varmen tilbake. Foto: Mallory Harrigan Vis mer

Russell og mannskapet fikk tak i reven etter hvert, men den var livredd menneskene. Det tok lang tid før den vente seg til menneskene.

– Den var ganske redd en stund, men det gikk fint. Vi matet den med pølser, og da begynte den å like oss, forteller Russell.

Han har fisket mye i området, men har ikke sett et dyr så langt ute tidligere.

– Jeg har aldri sett en rev så langt ute på havet før. Den hadde vel kanskje hatt en dag igjen å leve hvis vi ikke hadde funnet den. Den var iskald og gjennomvåt, det var ikke noe mat der, og måkene forsøkte å få tak i den, forteller han.

– Vi hadde den med oss et par døgn, da hadde den fått styrken tilbake, forteller Russell videre til kanalen.

Her reddes Mussa (3) fra et liv i fangenskap
Share Button

Legg igjen en kommentar