Fratatt lappen etter fyllekjøring. Seinere fraktet han politisjefen i buss og forstyrret parrende isbjørn med bil

En ukrainsk mann i 50-åra måtte onsdag forklare seg i Nord-Troms tingrett i Longyearbyen, etter en kjøretur på havisen på Svalbard i april. Det melder avisa Nordlys.

Kjøreturen resulterte i at parende isbjørn ble skremt, og løp avgårde.

– Han passerte omtrent 50 meter unna isbjørnen og holdt en hastighet på minst 50 kilometer i timen. Isbjørnene ble skremt og forstyrret av hans opptreden og løp vekk i retning fra bilen, står det i tiltalen.

Hadde ikke kjøretillatelse

Tiltalen inkluderer også flere tilfeller av bilkjøring uten gyldig førerkort, samt brudd på forskriften om motorferdsel på Svalbard. Der er det ulovlig å kjøre bil på snødekt mark, på islagte vassdrag og i sjøområder.

Isbjørn brøt seg inn på hotell på Svalbard

Mannen ble nemlig i februar fratatt retten til lå kjøre bil i Norge, etter en episode med promillekjøring som endte med en ulykke noen uker tidligere, skriver Svalbardposten.

Det la imidlertid ingen utpreget demper på bilkjøringen. Selv forklarer han det med at politiet rent fysisk ikke har tatt fra ham det ukrainske førerkortet.

Blant de andre tilfellene retten kjenner til, hører det blant annet til at han skal ha fraktet sysselmann på Svalbard, Kjerstin Askholt, i buss i juli.

Mannen har erkjent straffskyld i tre av de i alt fem tilfellene.

Mann utestengt fra alle puber på Svalbard
Share Button

Legg igjen en kommentar