Giske: – Det føles viktig å være tilbake i jobb

(NTB/ Dagbladet): Tond Giske hadde sin første arbeidsdag i Stortinget tirsdag etter å ha vært sykemeldt siden før jul etter de mange varslersakene mot ham.

Et stort presseoppbud sto oppstilt i 10-tiden i Vandrehallen i påvente av at Giske skulle stille til opprop i salen. Der møtte han imidlertid ikke, men benyttet seg av muligheten til såkalt utbytting.

Klokken 12 stilte Giske derimot opp til møte i sin nye komité på Stortinget – familie og kulturkomiteen.

Gråtkvalt Giske beklaget: - Varslerne fortjener respekt for sitt mot

– Det føles viktig å være tilbake på jobb. Det har jo vært et langt sykefravær, og nå er det en ny komité, sier Giske til NTB på vei inn, på spørsmål om hvordan han opplever å være tilbake på jobb.

​​Giske ble fratatt vervet som finanspolitisk talsperson i Ap etter varslersakene. Han sier han ikke tror det blir krevende å gå fra finans til familie og kulturpolitikk.

– Jeg har sittet i denne komiteen her før, og jeg har vært statsråd på kulturfeltet. Da jeg satt i denne komiteen sist, fikk vi til barnehageforliket med full barnehagedekning og makspris, som jeg selv og mange andre nyter godt av i dag, samt kulturløftet og mye annet, så dette er komité som går rett inn i folks hverdagsliv, sier Giske.

– Har hatt kontakt

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier til Dagbladet at Giske er velkommen tilbake etter sykemeldingen.

– Vi ønsker ham velkommen tilbake. Alle 49 trengs i stortingsgruppas arbeid, og han skal i gang på et arbeid som er viktig for Ap, hvor han har solid bakgrunn, og hvor vi trenger hans engasjement og Trøndelag trenger hans engasjement, sier Støre.

Hvordan vil du beskrive tonen mellom dere i dag?

– Vi er begge klar over at det har vært krevende uker og begge er ansvaret bevisst om at vi skal jobbe med politikk, og det tror jeg vi kommer til å få til på en god måte, sier Støre.

For en knapp uke siden ble det kjent at Giske og Støre ikke har snakket i lag på flere uker.

Støres rådgiver Camilla Ryste sier de nå har hatt kontakt, men vil ikke svare på hva slags kontakt det har vært mellom de to.

Tidligere Ap-nestleder Trond Giske vil ikke kommentere hva slags kontakt det har vært mellom ham og Støre på direkte spørsmål fra Dagbladet.

Beklaget

Giske hadde sin første offentlig opptreden lørdag under stiftelsesmøtet i Orkland Arbeiderparti i Ap-bastionen Orkdal i Trøndelag. Der beklaget han at hadde gjort feil og ikke vært bevisst sin rolle og maktposisjon.

Trond Giske trakk seg som nestleder i Arbeiderpartiet 7. januar som følge av flere varsler mot ham. Varslene er knyttet til seksuell trakassering og upassende oppførsel. Giske har beklaget sin oppførsel, men samtidig framholdt på Facebook at det er kommet «grunnløse og falske varsler». Han har avvist anklagene om seksuell trakassering.

Share Button

Legg igjen en kommentar