Giske – ikke Tajik – på LO-debatt i Arendal

– Vårt naturlige førstevalg var arbeids- og sosialfraksjonens leder Hadia Tajik. Hun kunne dessverre ikke delta fordi ankommer Arendal først senere i uken, sier kommunikasjonssjef André Nerheim i Fellesforundet til Dagbladet.

LOs største forbund i privat sektor har flere arrangementer under Arendalsuka. Et av dem er lanseringen av boka «Løsarbeidersamfunnet» av Elin Ørjasæter og Line Eldring. Det er til den politiske debatten i etterkant av lanseringen at Aps avgåtte nestleder Trond Giske stiller opp, sammen med Senterpartiets Per Olaf Lundteigen og Høyres Heidi Nordby Lunde.

– Spurte flere

Temaene for debatten vil kretse rundt arbeidstakerrettigheter, innleie, sosial dumping og delingsøkonomi og gråsoner, opplyser Nerheim.

Han understreker at Fellesforbundet spurte flere enn Tajik fra Aps arbeids- og sosialpolitiske fraksjon, uten hell.

– Vi ble glade da det viste seg at Trond Giske skulle til Arendal og kunne stille. Det er vanskelig å få en god debatt om arbeidsliv uten Ap, sier Nerheim.

– Naturlig

Ap-nestleder Hadia Tajik bekrefter overfor Dagbladet at hun ble forespurt om å delta på vegne av partiet.

– Det stemmer at Fellesforbundet spurte om jeg kunne delta på en debatt i deres regi på mandagen i Arendalsuka, og at jeg dessverre var nødt til å takke nei fordi jeg ikke kunne være i Arendal den dagen.

– At det går videre og spør andre i Arbeiderpartiets stortingsgruppe anser jeg som helt naturlig, sier hun.

Arendalsuka arrangeres i år for sjuende gang. I alt er det tillyst nærmere 1.100 ulike arrangementer i løpet av neste uke, med den direktesendte partilederdebatten tirsdag kveld som høydepunktet.

Share Button

Legg igjen en kommentar