Gjøre linker kortere

Fra i dag kan du gjøre dine lange lenker kortere med vår adresse norskavis.no! Bare bruke den på høyre side av nettstedet.

Det er flere grunner til å bruke URL-forkorting. Ofte vanlige unshortened koblinger kan være estetisk utiltalende. Mange webutviklere passere beskrivende attributter i URL å representere data hierarkier, kommandostrukturer, transaksjons stier eller informasjon om økten. Dette kan resultere i nettadresser som er hundrevis av tegn og som inneholder komplekse tegnmønstre. Slike nettadresser er vanskelig å huske, skriv ut eller distribuere. Som et resultat, må lange nettadresser skal kopieres og limes for pålitelighet. Dermed kan korte nettadresser være mer praktisk for nettsteder eller papirpublikasjoner (f.eks et trykt magasin eller en bok), sistnevnte ofte krever at svært lange strenger bli brutt i flere linjer (som er tilfellet med noen e-post programvare eller internett fora) eller avkortet.
På Twitter og noen instant-messaging-tjenester, er det en grense for hvor mange tegn en melding kan bære. Ved hjelp av en URL short kan tillate linking til nettsider som ellers ville bryter denne begrensningen. Noen forkorting tjenester, for eksempel goo.gl, tinyurl.com, bit.ly, og bigly.us, kan generere nettadresser som er lesbar, selv om de resulterende strenger er lengre enn de som genereres av en lengde-optimalisert tjeneste. Endelig URL forkorte nettsteder gir detaljert informasjon om klikkene en link mottar, som kan være enklere enn å sette opp en like kraftig server-side analytics motoren.
URL-kodet i todimensjonale strekkoder som QR-kode er ofte forkortet med en URL short for å redusere den trykte området på kode eller tillate utskrift med lavere tetthet for å forbedre skanning pålitelighet.

Share Button

Legg igjen en kommentar