Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura og…. La Graciosa?

Det spanske senatet vedtok nylig at Kanariøyene blir utvidet fra sju til åtte øyer. Det nye medlemmet heter La Graciosa og ligger utenfor nordspissen av langt mer kjente Lanzarote, skriver det spanske nettstedet La Provincia (NB: Spanskspråklig)

Øya er 30 kvadratkilometer stor, og er med sine omlag 750 mennesker svært sparsomt bebodd.

LANDSBY: Caleto del Sebo er den største landsbyen på La Graciosa. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
LANDSBY: Caleto del Sebo er den største landsbyen på La Graciosa. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Det er befolkningen selv som har tatt initiativ for å endre statusen fra «øy» til «Kanariøy», og som nå altså har vunnet fram etter at senatsmedlemmet Joel Delgado fra partiet Partido Popular fremmet saken – og fikk den vedtatt – i senatet.

Kanariøyene er en autonom del av Spania, med stor grad av selvstyre. Ved å bli offisielt innlemmet i regionen, håper innbyggerne på økt satsing og flere investeringer som igjen vil føre til bedre levekår for befolkningen.

Ingen asfalt

Politikeren Julio Cruz fra sosialistpartiet har allerede vært på banen og krevd at øyas nye status må innebære satsing på såvel miljø, turisme, renovasjon og infrastruktur.

– På alle disse feltene finnes det problemer i dag. Øyas nye status må innebære at disse løses, sier han til El Mundo.

Det finnes to landsbyer på La Graciosa, Pedro Barba og Caleto del Sebo, men øya har for eksempel ingen asfalterte veier.

Nå vurderer også Kanariøyene å innføre turistskatt

25 000 turister

La Craciosa er i likhet med sin nabo Lanzarote ei vulkansk øy. Rundt 25 000 turister kommer hit hvert år, de fleste med båt fra Lanzarote.

På Lanzarotes offisielle turistsider, fortelles det at La Graciosa er ei spesiell øy for turister som vet å verdsette natur, stillhet, skjønnhet og ensomme strender.

Det finnes et eksklusivt hotellanlegg på øya, og flere pensjonater og leiligheter hvor en kan leie seg inn. Havfiske, dykking og sykkelturer i den vakre – og svært så folketomme – naturen er blant de mest populære aktivitetene.

PS: Vet du forresten hva de forskjellige Kanariøyene heter?

Ikke? Vel, her er svaret: Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro – og La Graciosa.

På denne øya rett utenfor Lanzarote kan du få ei hel strand for deg selv
Share Button

Legg igjen en kommentar