Har hentet ut biler fra Janne Jemtlands eiendom

BRUMUNDDAL/OSLO (Dagbladet): Politiet har hentet to biler fra eiendommen til Janne Jemtland. Bilene ble fraktet ut av eiendommen med bergingsbiler like før klokka 16.00 i dag.

Like etter klokka 15.00 kjørte de tre bergingsbilene opp mot Jemtlands eiendom. To av dem kom tilbake med hver sin bil om bord en snau time etterpå.

Ransakingen på bopelen og eiendommen i dag er en såkalt tredjemannsransaking. Politiet bekrefter at hentingen av bilene er en del av tredjemannsransakingen på Jemtlands eiendom.

– Det betyr at vi ransaker hos andre enn eventuell gjerningsperson, sier politiadvokat Julie Dalsveen til Dagbladet.

- Det kan være at ting burde vært gjort annerledes

Ingen siktede

Ingen har status som mistenkt eller siktet i saken.

Dalsveen ville tidligere ikke kommentere om det er gjort noen funn eller tatt noe i beslag fra eiendommen. Det er i utgangspunktet retten som kan gi politiet kjennelse til å gjennomføre tredjemannsransaking, men også påtalemyndigheten kan beslutte dette ved hastesaker.

Dalsveen vil ikke si om det er retten eller påtale som har tatt avgjørelsen.

Detaljene politiet holder igjen i Janne-etterforskningen

– Vi ransaker boligen fordi vi mener det er skjellig grunn til å mistenke at Janne Jemtland er utsatt for en kriminell handling, sier Dalsveen til Dagbladet.

Jemtland ble meldt savnet den 29. desember. Siden den gang har politiet oppgitt at de har funnet to blodspor på ulike åsteder.

Begge disse befinner seg nær veibanen på de aktuelle funnstedene.

– Vanskelig og alvorlig sak

Politiet mener at det er skjellig grunn til å tro at Janne Jemtland er blitt utsatt for en straffbar handling. De har mottatt godt over 200 tips i saken, og er fortsatt ute etter tips og informasjon.

Etterforskerne vil imidlertid ikke gå inn på hva slags tips de har fått, eller hvem og hvor mange de har avhørt. Politiet vil heller ikke svare på om det er gjort funn som er sendt til analyse.

– Det er skadelig å gå inn på hvordan vi jobber for å finne Janne Jemtland, har politiadvokat Julie Dalsveen tidligere sagt til Dagbladet.

– Dette er en vanskelig og alvorlig sak. Vi er bekymret for hva som kan ha skjedd med Janne Jemtland, understreket hun.

Politiet: Skjellig grunn til å tro at det har skjedd en straffbar handling mot Janne Jemtland
Share Button

Legg igjen en kommentar