Har tapt 330 mill. på gelétablett

(Finansavisen.no): – Mange former for kosttilskudd i tablett eller flytende form smaker verken godt eller har andre utfordringer som oppstøt eller at de er vanskelige å svelge, sier Klaus Neumann (55), daglig leder i Vitux Group.

Det har Oslo-selskapet Vitux gjort noe med, skriver Finansavisen. Selskapet har utviklet en teknologi som gjør at kosttilskuddet kan produseres i geléform, eller en såkalt emulsjon. Teknologien er patentert, og har merkenavnet Concordix.

– Vi er unike ved at vi er den eneste produsenten i verden som tilbyr en tyggbar tablett i geléform med mange egenskaper som verdsettes av konsumentene. Vi kan gjøre at produktene smaker godt, og det er et veldig viktig poeng, både for barn og eldre, sier Neumann til Finansavisen.

Oppdagelsesreise

Siden 2007 har selskapet, som tidligere har hett ProBio og Ayanda, hatt minus 328 millioner kroner i samlet resultat før skatt. Neumann beskriver det foregående tiåret som en oppdagelsesreise der vekslende investorer og styrer har testet ut ulike aktiviteter innen kosttilskuddsbransjen.

– Vi har vært gjennom flere faser, og de seneste årene har vi avhendet en del virksomheter. Nå satser vi for fullt på Concordix, som er vår egenutviklede, norske teknologi bygget på 35 patenter. Vi tror også på å holde oss innenfor kosttilskudd, som er et stort marked i seg selv, sier Neumann til avisen.

Bedriftens teknologiutvikling innenfor kosttilskudd startet i 2006, med opprinnelse i forskning ved NTNU. Dagens tyggbare tabletter produseres på et egeneid anlegg på Andenes i Nordland.

Selskapets hovedkontor og produktutviklere holder imidlertid til på Bryn i Oslo.

Lys i tunnelen

Etter mange år med tap ser endelig Neumann lys i tunnelen.

– Vi hadde en økning i omsetningen på 62 prosent i fjor, og vi kommer til å passere 100 millioner kroner i omsetning i år.

– Ifølge prognosene vil vi levere positiv bunnlinje i år. Men den vil fortsatt være preget av at vi investerer mye i teknologiutvikling, varsler han til Finansavisen.

– Kosttilskudd er i et milliardmarked i seg selv, og vi ønsker å etablere tyggbare tabletter som en anerkjent doseringsform i markedet, legger han til.

Andre økonominyheter:

Vil ha 68 mill. på Frogner

– Oljeselskapene har aldri tjent så mye penger

Share Button

Legg igjen en kommentar