Håver inn på tretopphytter

(Finansavisen): Langt ute i skogen, omtrent 20 minutters kjøring nord for Brumunddal, ligger et av Norges mest lønnsomme overnattingssteder. Daglig leder og gründer i Tretopphyttene, Frode Schei, tar opptil 5.000 kroner natten for rom uten strøm og innlagt vann.

– Vi er svært fornøyd med utviklingen i selskapet. I fjor hadde vi et belegg på 100 prosent, sier daglig leder Frode Schei i Tretopphyttene, til Finansvisen.

I 2006 startet topphytte-eventyret med én enkelt hytte. Nå har selskapet åtte tretopphytter og like mange ansatte. Frisk luft, fuglekvitter og skognatur trekker godt med gjester. At Ringsaker kommune er kjent for å være en snøsikker destinasjon bidrar til å trekke kunder.

– I 2017 hadde vi over 8.000 besøkende. Jeg tror kundene liker å bo i tretopphytter på grunn av nærhet til naturen. Ved flere av hyttene er det fugler og ekorn som er så tamme at de spiser av hånden din, forklarer Schei til avisen.

– Også kiler det jo litt i magen av å bo i toppen av et tre, legger han til.

Tretopphyttene var først ute med tretopphytter i Norge, men de siste årene er konkurransen skjerpet. Dette ser ikke ut til å påvirke Ringsaker-bedriften. I fjor hoppet driftsresultatet fra 500.000 kroner til 4,1 millioner kroner. Driftsmarginen er utrolige 43,2 prosent.

– Vi legger merke til og samarbeider med flere av konkurrentene. Blant annet selger vi kompetanse til andre som ønsker å gå inn i bransjen, forklarer Schei til avisen.

Andre økonominyheter:

Jan er mangemillionær, lever på boksemat og betaler ikke NRK-lisens

Søskenpar med shortkule – har tjent 39 millioner på kursras

– Dette er den største boblen i manns historie, og den vil sprekke

Share Button

Legg igjen en kommentar