hvor mange kalorier du trenger

Daglige kalorikalkulator . Hvor mange kalorier, karbohydrater, proteiner og fett vi trenger en dag for å gå ned i vekt, opp i vekt eller holde vekten?

Har du noen ganger lurt på hvor mange kalorier bør faktisk ta hver dag? Hvorfor er det noen folk skrive at 2000 og den andre i 2500? Hvor forskjellene oppstår, og hvor mye de egentlig trenger å opprettholde vekten eller gå ned i vekt?
La oss starte fra begynnelsen, er at det som bestemmer ditt energibehov.

Selv grunnleggende stoffskiftet, dvs. hvor mange kalorier du forbruker livsprosesser (f.eks åndedrett, celle gjenfødelse, eller til og med blinke deres øyne), avhenger i hovedsak av kjønn, alder, vekt og høyde.

For eksempel:

Menn trenger mer energi fordi kroppen har en høyere prosentandel av fettfri masse, som, selv ved hvile trenger mer energi enn fett
Alder fungerer ikke i vår favør – for hver 10 år + 2% av kaloriene du forbrenner mindre. Tilsynelatende ikke mye, men hvis jeg telle, trenger du ikke endre mengden mat du spiser, vi kan tjene litt ekstra penger rundt 2 kg per år!
Viktig er også vår høyde og vekt – den ene er høyere eller tyngre jo mer kalorier du forbruker.
Den enkleste måten å beregne basal metabolic rate er å bruke formelen ved Harris og Benedict.

Formel for kvinner
PPM = 665,1 + (9,567 * W) + (1,85 * H) – (4,68 * A)

Formel for menn
PPM = 66.47 + (13,7 * W) + (5,0 * H) – (6,76 * A)

der: W – vekt i kilo, hvis du er overvektig, er dette hvor målet vekt basis (holde den forstand selvfølgelig), H høyde i centimeter, A – alder i år

For å vite nøyaktig hvor mange kalorier du trenger per dag til disse verdiene skal legge til alle de tingene du gjør i løpet av dagen og dermed den totale metabolisme (CPM). For å lette multipliserer den PPM etter passende koeffisienter:

01.04 til 01.05 på lav fysisk aktivitet;
01.06 til 01.08 med moderat fysisk aktivitet;
2,0 til 2,2 med høy fysisk aktivitet.
Mens den grunnleggende stoffskiftet er ikke lett, kunne så mange andre faktorer føre til noen problemer – de fleste av de menneskene han møter med vanskeligheter med å bestemme hvor mye vi er aktive. Derfor, er sluttproduktet for vår generelle metabolisme litt mer komplisert, og derved mer nøyaktig:

CPM = heldags energibehov PM + TEA + TEF + NEAT

PPM for kvinner (kcal) = 665,09 + 9,56 x vekt (kg) + 1,85 x høyde (cm) – 4,67 x alder
PPM for menn (kcal) = 66.47 + 13.75 x vekt (kg) + 5 x høyde (cm) – 6,75 x alder
NEAT type konstruksjon:

200-400 kcal – endomorfik (200 kcal som en base)
700-900 kcal – ektomorfik (700 kcal som en base)
400-500 kcal – mezomorfik (400 kcal som basis)
Det er tre hovedtyper av silhuetter, endo-ecto – og Mesomorph. Det kan best illustreres på denne måten: meso – at den gyldne middelvei, eller slik Woman 170 cm høy og veier 60-62 kg, med riktige proporsjoner, silhouette endo – er en type konstruksjon, der 60 kg er en kontinuerlig drøm, silhouette ecto. Men en slik hvor 65 kg synes å være som allerede er overvektig.

Food pyramid isolated on white

TEA
Du tar hensyn til den ekstra fysisk aktivitet, i henhold til anbefalingene er ca 3-4 treningsøkter per uke, noe som gir ca 1500-1800 kalorier forbrent per uke i tillegg, det vil anta 220 kcal per dag.

TEF
Dette termiske effekten av mat, eller hvor mye energi du forbruker på samme fordøye hva vi spiser – TEF = 6% CPM

Noen mennesker også ta del i verdi gitt i standardene, men vi må huske på at verdien er verdien for hele gruppen. For eksempel, for kvinner i alderen 19-30 år med en gitt vekt (60 kg) er fra 2250 kcal med lav fysisk aktivitet, 2600-2850 kcal med et gjennomsnitt på opp til 3200-3900 når aktiviteten høy og svært høy. Dermed er forskjellene enorme.
Ville selvsagt være nøyaktig summert opp alle aktivitetene vi gjør i løpet av dagen, men våre hver dag er forskjellig, og det ville bety evig liv med en kalkulator;) Dessuten vet vi at alle er forskjellige og reagerer forskjellig på mattilbudet. Trolig har også den vennen som spiser hva han vil, hvor mye og hvor han vil og hennes figur er gjenstand for dine drømmer. Du bare ser på henne mat bygge opp i vekt. Eller en venn som for en måned siden han begynte å gå til gym og allerede har en skulpturert kropp bedre enn du gjør den årlige innsats.

Hvorfor er det? Det er ikke noe enkelt svar. Det er mange faktorer som bestemmer tilstanden til kroppen din. Den dårlige nyheten er at for noen av dem ikke har noen effekt. Disse inkluderer kjønn, alder, rase, geografisk region som vi lever i, forurensning og arvelige tendenser. Selvfølgelig betyr ikke dette at hvis alle i familien din at du var overvektig eller har å lene seg tilbake og se på vekten viser stadig økende tall. Tvert i mot! Nå som du vet, kan du gjøre alt i din makt for å forebygge fedme, eller i det minste prøve å forsinke utviklingen.
Vi håper disse tipsene er nyttig for deg. Husk at Happie beregne for deg nøyaktig kalori behov og vil justere dem hver uke, avhengig av hva du har resultater!

Share Button

Legg igjen en kommentar