Hvordan forberede seg til intervju? Bare lese dette!

Et jobbintervju er en av de mest trukket ut og skremmende måter å gjøre førsteinntrykk . Men det er også din mulighet til å komme på en arbeidsgivers god side, noe som kan gi deg en klar kant over selv de søkere som legitimasjon er bedre enn din. For å forberede et jobbintervju, kan du bruke disse pekerne.


Forskning selskapets profil og bakgrunn. Start med å se inn i deres fremtidige mål og planer. Gjennomføre intervjuet med dette i tankene vil gjøre deg virke som en god langsiktig investering. Du bør også være klar til å snakke i dybden om bransjen, organisasjonen, og den stillingen du søker på.
Lær intervjueren navn og stilling før du går til intervjuet. Du må kanskje ringe selskapet for å finne ut.
Snakk med nåværende ansatte. Vis initiativ mens du får en følelse for kontormiljø . Lær så mye du kan om selskapet fra folk som jobber der.
Vite så mye om selskapet som mulig. Du kan ikke endre sysselsetting historie eller dine kvalifikasjoner, men du kan jobbe hardere enn alle andre søkeren ved å være super kunnskapsrik om selskapet. Bruk selskapets hjemmeside, sin årlige rapport, og avis / business magasin artikler å samle så mye informasjon som mulig.

 

Tenk på spørsmål til intervjueren. Delta aktivt under intervjuet gir et godt inntrykk av ditt nivå av interesse for jobben. Det er en god idé å komme forberedt med minst tre tankevekkende spørsmål til intervjueren. (Unngå å spørre noe som lett kan besvares gjennom en rask Internett-søk, eller vil du bare kommer over som lat.)

Still spørsmål som gjenspeiler din interesse i fremtidsutsikter. «Hvilke er nye markeder selskapet planlegger å utforske i neste par årene?» Eller «Hva er sjansene for faglig vekst i denne jobbmulighet?» Begge viser at du ønsker å være på samme side som de du vil jobbe for.
Still spørsmål til bånd med intervjueren og vise din entusiasme. Spørre om hans / hennes posisjon og bakgrunn, eller hvor lenge (s) han har vært med selskapet.
Still spørsmål om hva som blir diskutert under intervjuet selv. Selv om du kan bli fristet til å svare på alt med en «Absolutt!» Eller en «Sure thing!» For å vise hvor kompetent du er, vil dette faktisk gjøre det ser ut som du ikke lytter. Vis at du betaler oppmerksomhet ved å be om mer informasjon når noe er uklart. (Unngå å stille spørsmål for å få til å spørre, selv om, eller det vil virke som du ikke kan holde tritt.)

 

Øv med en venn. Hvis du har en venn som også forbereder seg på et intervju, vurdere å utarbeide sammen. Ikke bare vil dette gi deg en måte å strukturere forberedelse, men det vil også hjelpe deg å bli komfortabel med å gi svar, forteller anekdoter, og ved hjelp av egnet terminologi. Øv gi konsise, komplette svar og opprettholde øyekontakt med intervjueren (e) mens du gir dem. Pass på at du ikke snakker for sakte eller for fort, og at svarene er oppgitt med tillit.
Få tilbakemelding fra en venn. Selv om du tror deres tilbakemelding er ikke på mark, er det noe du bør vurdere: Vi vet ikke alltid hvordan vi kommer ut til andre mennesker, og selve intervjueren kunne dele noen av de samme bekymringene.
Vet innerst inne hva du ønsker å snakke om før intervjuet. Hvis du snubler og fomle etter et svar på et helt grunnleggende spørsmål, er du ikke sette din beste foten frem. Ha helt grunnleggende svarene ned pat, og forutse noen av de tøffere spørsmål før du går inn i intervjuet.

 

Forutse spørsmål fra intervjueren. Det er best å forberede seg på en rekke spørsmål ved å tenke på dine egne karrieremål, langsiktige planer, tidligere suksesser, og arbeide styrker, men du bør også Stålsett deg for de utrolig enkle spørsmål som de fleste arbeidsgivere liker å kaste på sine intervjuer .
«Hva er din største svakhet?» Er en klassisk hermetisert intervju spørsmål som mange frykter. Svare på dette spørsmålet er litt av en stram line tur: Selv om du ikke ønsker å være for ærlig ( «Jeg har en veldig vanskelig tid oppholder motivert»), vil du ikke lure noen ved å prøve å spinne en åpenbart god kvalitet til en svakhet ( «jeg bare orker ikke å gjøre mindre enn fremragende arbeid!»). I stedet tenker på en ekte problem du har, samt hvordan du har klart å jobbe med / rundt det ( «Jeg er ikke naturlig en veldig organisert tenker, men jeg har blitt veldig organisert på papir og i min personlige plass som en resultat»).
«Hvor ser du deg selv om fem år?» Er et annet vanlig spørsmål som kan ta deg av vakt hvis du ikke se det komme. Din panikk reaksjon kan være å blurt ut, «Arbeide flittig for deg, selvfølgelig!», Men med mindre du faktisk prøver å få en jobb i den valgte karriere, er dette sannsynligvis ikke en god strategi. Hvis du kommer etter det vil helt klart være en kortsiktig jobb – eller til og med en som varer bare noen år – være ærlig om hva dine større ambisjoner er; (ex kommer tilbake til skolen, starte din egen virksomhet.) Ambisjonen er en svært ønskelig egenskap i en ansatt – for å si ingenting av ærlighet.
«Hvorfor ønsker du denne jobben?» Er så enkelt det kan kaste deg for en loop. Hvis du går inn i et felt du bryr deg om, vil du ha en mye lettere tid å svare på dette. Men hvis, som mange mennesker, er du bare prøver å få endene til å møtes, kan du svare på spørsmålet ved å bruke det som en måte å fremheve dine ferdigheter ( «Jeg skinne i høyt tempo, høyt trykk situasjoner og vil gjerne har mulighet til å dyrke mine talenter her «).
«Hvorfor forlot du din siste jobb?» Er et vanlig spørsmål som ikke burde være vanskelig å svare på, forutsatt at du ikke har en stor utblåsning med din tidligere arbeidsgiver. Hvis du gjorde det, være ærlig (uten å være bitter eller legge skylden, da dette vil gjøre at du ser ungracious og vanskelig å jobbe med), og prøver å sette en positiv spinn på ting.
Ikke vær redd for å innrømme at du ikke vet noe. Mens du definitivt ønsker å virke kunnskapsrik, ikke lyve å gjøre det virke som om du vet noe du ikke. Du vil sannsynligvis ikke lure intervjueren, og innrømmer å ikke vite noe er mye mer imponerende enn å ligge under intervjuet. Hvis ikke, bare erkjenne at du ikke vet svaret, men vil finne ut mer om det og la dem vite etterpå.

 

 

Share Button

Legg igjen en kommentar