Hvordan legge fliser på terrasse

Legging en keramikk eller porselen flisegulv kan betraktes som en skremmende oppgave, men med tilstrekkelig planlegging og forberedelse, kan denne oppfatningen vinnes.

Legging ens egen flis er også mye rimeligere (og muligens mer givende) enn å ha det profesjonelt installert. Kostnadene kan reduseres ved nøye planlegging og forberedelse.

Legge grunnlaget. En ubehagelig spørsmål for å bli møtt er «Hva er din etasje består av?» Kryssfiner er bra. Men, hvis du har den typiske 1/2 «til 5/8» sponplate på toppen av et dekk laget av 2x8s, har du en jobb å gjøre. Etter fjerning av basen trim, bør sponplater trekkes opp (dette er lettest hvis du først klippe den i ca 16 «firkanter) og erstattet av kryssfiner. Du trenger en Skil så, og hvis du gjør på kjøkkenet, du trenger en «tå-spark sag.» Bytt sponplater opp til der flis vil stoppe. Mens du har sponplater av, kan du inspisere dekk for å sørge for at det er godt festet til gulvbjelkene. nå du er klar for avrettingsmasse (om nødvendig).

 

Lå Backer styret. Du må legge backer (glassfiber eller helst sementplater som er vanligvis 3 av 5 fot) i tillegg, eller flisen vil løsne.

 

Evaluere plass skal flislegges. En første fase av evalueringen er å bestemme størrelsen på rommet som skal flislagt (eller re-flislagt).
Antallet fliser må vil avhenge av størrelsen av flisen man ønsker å legge, samt flis mønster vil gjerne på gulvet.
Ved hjelp av et målebånd eller digital laser tape, måle rommet fra den ene veggen til den motsatte veggen, og legg merke til avstanden. La oss si et mål på denne distansen er 12 fot (3,7 m).
Mål avstanden av de motstående vegger til hverandre. La oss si at denne avstanden er 7 fot (2,1 m). Multiplisere disse to distanser (12 meter x 7 meter) vil gi et samlet areal på 84 kvadratmeter.
Merk: Disse målingene er basert på kvadrat dimensjoner. Hvis rommet ikke er helt «squared» (eller i dette tilfellet «rectangled») pga uregelmessig planløsning (der det kan være en liten del av av den ene siden, for eksempel), ikke faktor denne plassen i målingen. Mens du vil selvsagt må flisen denne plassen, vil facto denne plassen inn dine mål påvirke finne «sentrum» av rommet, som vil bli diskutert kort tid.
Dette området er viktig å merke seg, siden det vil gi deg et anslag over antall brikker du må kjøpe for å dekke det området som skal flislegges.

 

Bestem på flisstørrelse og mønster.
Flis leveres i forskjellige størrelser: 4 tommers (10,2 cm) med 4 tommers (10,2 cm), 8 tommer (20,3 cm) med 8 tommers (20,3 cm) og 12 tommer (30,5 cm) med 12 tommer (30,5 cm), f.eks (det finnes andre, også). Flisene kan også legges i ulike mønstre.
Det totale antall brikker du trenger vil avhenge av størrelsen og mønsteret du ønsker. For enkelhets skyld, la oss anta at vi kommer til å bruke 12 tommer (30,5 cm) med 12 tommer (30,5 cm) fliser og bruke en tradisjonell rutenett design, hvor flisene er bare lagt i mønster som millimeterpapir.
Fordi området av rommet er 84 kvadratmeter, trenger vi ca 84 12 tommer (30,5 cm) x 12 tommer (1 kvadratmeter) fliser (selv sto for mellomrommene mellom flisene, kjent som «leddene»). Men det er en god tommelfingerregel for nybegynnere å kjøpe ekstra fliser til å gjøre rede for feilaktig klippet eller skåret fliser, eller for brudd. Kjøpe en ekstra pakke eller to med fliser for å være trygg.
Ved legging av fliser diagonalt, er mye av materialet bortkastet som tidsavgrensninger. En god tommelfingerregel her, selv for eksperter, er å kjøpe 15% mer flis enn arealet skulle tilsi.

 

Velg en farge. Du er bare begrenset av fantasien (og butikkens lager).
Valg av farge er vanligvis et spørsmål om individuelle valg. Den eneste ekstra trinn i planlegging og forberedelser med hensyn til fargen på flis er med fugemasse utvalg. Grout er «filler» som går i mellomrommene mellom flisene, leddene.
Det kan være grått, hvitt, terrakotta, og så videre. Vanligvis, mørke fliser med lys fugemasse virkelig vise mellomrom i mellom flisene, og vice versa.
Valg av fugemasse farge virkelig vil avhenge av hvordan du ønsker gulvet for å se til øyet. Det er ingen fast regel.

 

Forbered din plass.
Vær sikker på at hele overflaten er så glatt som mulig.
Du vil sannsynligvis trenger å bruke gulvavrettingsmasse (tilgjengelig på din gjøre det selv butikken hardware) til å flyte (skape gradvise overganger i gulvets overflate) ut noen delinger hull, eller forskjeller i subflooring høyder. Hvis du ikke «flyte» ut disse forskjellene din flis vil sprekke. Din overflaten er nå klargjort for flislegging.

 

Finn din midtpunktet. Du har allerede fastslått størrelsen på rommet ditt, som er 84 kvadratmeter.
Finne midtpunktet er kritisk for legging av flis. Det vil avgjøre hvor du vil legge din første flisen og de neste.
Måle en vegg, for eksempel 12 fot (3,7 m) vegg. På seks fot (1,8 m), halve distansen, markere et punkt med en blyant.
Gjør det samme på den andre 12 fot (3,7 m) vegg. Ved hjelp av en krittstrek, anker ene ende ved midtpunktet av en vegg og strekker seg på tvers til midtpunktet av den andre. «Snap» krittstrek ved å løfte det litt opp og la det traff bakken; Dette vil gi en rett linje på gulvet.
Mål 7 fot (2,1 m) vegger og markere et punkt en 3 ½ meter på begge sider.

 

Øver legge ut fliser. Når du har funnet din midtpunktet, vil du legge merke til at du vil ha en «kvadrant» design på gulvet, eller fire like store områder.
Starter på midten, «øve» din fliser mønster ved ganske enkelt å legge dem på gulvet uten lim eller lim.
Plasser den første flisen på hjørnet nærmest midtpunktet. Du bare kommer til å jobbe i en kvadrant av gangen.
Begynn å plassere brikkene i en rett linje mot enten vegg, og etterlater en liten plass i mellom flisene.

 

Gjenta den samme prosessen for 3 ½ fot linje.
Du vil bruke 3 hele fliser og en flis kuttet til 4 inches (10,2 cm), siden størrelsen av de 3 leddene pluss en vegg joint tilsvarer 2 inches (5,1 cm) og den opprinnelige flisstørrelse var 6 inches (6 inches opprinnelige flis – 2 inches total joint = 4 tommers fliser).
Merk at dette ikke følger omstillingen strategi nevnt ovenfor. Fordi dette rommet er «squared,» den sanne sentrum er best igjen hvor det faktisk er. Bare gjør ensartede kutt som de svarer til hver side (i dette tilfellet, vil du ha 9 tommer (22,9 cm) fliser som veggfliser på de «korte» 7 fot (2,1 m) vegger og 4 tommers (10,2 cm) fliser på den lange 12 fot (3,7 m) vegger.

 

Følge den samme fremgangsmåten for de andre tre kvadranter. Fordi denne designen er enhetlig, er det best å følge samme størrelse skjærer hele veien rundt.

 

Pre-bore noen fliser for å passe over elementer som varmerør, bade rør, og så videre. For å oppnå dette må du kanskje å renne ned radiatorsystemer, fjern rad fra veggen og ta kranene fra rørene. Svært tidkrevende, men verdt innsatsen hvis en minimal utseende er ønskelig. Gulvet ditt vil se bedre ut hvis du kan bore et hull i fliser og legge fliser over røret

 

Bruk en diamant hullsag å bore seg inn i flis og bore et perfekt hull. Hvis du ikke har en hullsag du kan bruke en våt flis så å klippe et firkantet hull i midten av flis. Tegn en firkant på baksiden av flisen på ønsket sted av hullet. Plasser forsiktig baksiden av flisen mot våt-sagblad ved midtpunktet av en av sidene av plassen. Skyv flisen mot bladet inntil kanten av plassen er kuttet. Gjenta for de andre sidene av det firkantede hullet.

Når gulvet er innøvd og alle brikkene er lagt, måles, og kutt, og ser ut til din smak, er du klar til å legge limet,

 

Plukk opp alle brikkene og sett til side.
På din forberedt overflate, begynner å spre limet med tannsparkel. Du vil starte fra midtpunktet, fungerer bare i en kvadrant, og bruke små seksjoner av gangen, etter mønster under øvelse.
Spre limet jevnt, deretter bruke tann kanten, lage en raking bevegelse. Du bør ha riller verken for dypt eller for grunt.
Still første flisen på plass i hjørne linjer gjort av midtpunktet. Ikke vri flis; bare trykke på flis bestemt ned, men likevel dempet.
Satt flis spacer og deretter fortsette med ekstra fliser. (Husk å sette fliser avstandsstykker etter hver flis).
Bruk ditt nivå for å bestemme graden av nivået på flisene som du gå langs. (Ikke alle flater er helt i vater!).
Hvis det er litt ujevn, enten manipulere flis eller legge litt mer lim på gulvet inntil nivå. Vanligvis, etter en kvadrant er fullført, fjerner flisen avstandsstykker slik at de ikke satt inn i limet.
Følg denne prosessen for resten av gulvet, og pass på å sjekke nivået etterhvert .

 

Vent. Etter at flisene er satt, er det vanligvis anbefales å vente minst en dag (eller over natten) for å la limet tørke, eller kurere. Etter at limet har herdet, vil du forsegle leddene.

 

Fortsette å arbeide i kvadranter som før.
Ved hjelp av en gumminal gjelder bare nok fugemasse som du effektivt kan arbeide med.
I en diagonal retning, trykk fugemasse inn i leddene til en enda nivå med flis.
Skumme overflødig fra flis med gummi flyte. Du vil merke en mild «fugemasse haze‿ på flisene.
Vent noen minutter for fugemasse for å stive opp i leddene.
Bruk en fuktig svamp arbeid på tvers av leddene, (jobber sammen leddene kan dra ut for mye fugemasse) for å fjerne fugemasse dis fra fliser og avslutt leddene, sørg for å ikke presse for hardt på leddene.
Mens du arbeider, må du kontrollere hvert ledd er full og jevnt ferdig.
Fortsett denne prosessen med andre ledd i gjenværende kvadranter.

 

Tenk caulk. For skjøter på vegg og gulv grensesnittet er det best å bruke caulk i stedet for fugemasse. Det er fordeler ved å bruke caulk langs veggen leddene. Alle brikkene kan utvide eller kontrakt avhengig av temperatursvingninger. Vegg leddene er også kjent som ekspansjonsfuger. Ved hjelp av caulk her vil bufre ekspansjon og sammentrekning litt.

La gulvet kur. Vent til hele gulvet herde i ca en uke før du gir det en god mopping å fjerne gjenværende fugemasse dis.
Du kan også velge å forsegle fugemasse med en sealer for å låse ut skitt og eller fett.

Share Button

Legg igjen en kommentar