Hvordan unngå å bli lei når du har ingenting å gjøre.

Noen gang blitt sittende rundt en dag lurer på hva jeg skal gjøre? Det er alle slags aktiviteter du kanskje ikke har vurdert. Om du føler for å slappe av hjemme eller å ha en spennende tid med venner, det er hundre forskjellige måter å bryte ut av en kjedelig humør.

Vit at du er ansvarlig for din egen kjedsomhet. Kjedsomhet, i motsetning til de fleste andre følelser, er et valg. Når du viser kjedsomhet som et valg du plutselig innser at du har evnen til å underholde deg selv. På et minimum, har du en menneskehjerne til disposisjon, en utrolig organ som kan oppfinne, forestille seg, og tenke på verden rundt deg. Ikke la deg føle lei fordi det er ingen rundt for å fortelle deg hva du skal gjøre – ta saken i egne hender.
Ta deg tid til å tenke på hvorfor du er lei. Er det verden rundt deg? Eller har du bare ikke valgt å gjøre noe som stimulerer din interesse?
Noen mennesker synes historien om vulkaner interessante, mens andre sovner ved tanken på det. Alt har makt til å være interessant-det er opp til deg å vise interesse.

 

Bruk fantasien din. Uansett hvor få ting du trenger å gjøre, er hjernen din alltid rundt for å underholde deg. Prøv å skape en fantasiverden eller et nytt dyr. Dette kan være en dum prosjekt for en ettermiddag, eller begynnelsen på en ny historie eller en rekke kunstgjenstander .

Være nysgjerrig. En nysgjerrig sinn finner alt interessant, og dermed unngå kjedsomhet på hver tur. Lurer på om arkitekturen rundt byen din. Hvordan var det å bygge laget? Hvem malte graffiti nedover gaten? Hvilke teknikker gikk til å gjøre klærne i vinduet? Nysgjerrighet stimulerer hjernen og fører til ideer til nye aktiviteter, som å se opp produsent av dine favoritt album eller ta et matlagingskurs .

Handle spontant. Det er ikke større blokk til å komme over kjedsomhet enn thinking situasjonen. Prøver å finne den «perfekte» aktivitet er en sikker-brann måte å gjøre noen aktivitet i det hele tatt, så slutte å tenke og gjøre noe. Ring en venn du ikke har snakket med, ta på sko og gå på tur, eller slå inn i kafeen du alltid har ønsket å prøve. Å være spontan gir livet en aura av overraskelse som gjør alt mindre kjedelig.

Ta en blyant og papir med deg overalt. En liten notisblokk og blyant koster litt mer enn 10 kr, men det kan gi endeløs underholdning på farten. Bare putt den i vesken eller baklommen og trekk den ut når du føler deg rastløs til å tegne eller skrive på farten. Enkle aktiviteter å prøve er:
Kruseduller og tegning.
Skrive sanger, dikt eller noveller.
Opptak morsomme biter av samtale fra fremmede.
Lag handlelister , studerer for skolen, eller journalføring.

 

Start en skriftlig prosjekt. Hvis du er interessert i å skrive, men kan ikke komme på noe å skrive, kan du prøve en gratis skrive eller en strøm av bevissthet trening. Disse kan lede deg til en idé til en mer strukturert historie, lek, eller dikt. Hvis du er tom for ideer, prøve å se opp skriftlig ber online. Det kan også bidra til å utfordre deg selv til å skrive en historie med en kunstig begrensning, som bare bruker én stavelse ord.

 

 

Innlede en samtale med en fremmed. Avhengig av hvor du er, møte noen nye kan være den beste måten å unngå kjedsomhet. Betale dem et kompliment, gjøre en kommentar om omgivelsene (været, toget, en gatemusikant , noe), eller rett og slett introdusere deg selv. Du vet aldri hva du vil lære av en fremmed, men det vil sikkert ikke bli kjedelig.
Vær alltid nøye med å snakke med fremmede i mørke, private eller utrygge områder.

 

Frivillig din tid for samfunnstjeneste. Dette er en fin måte å møte nye mennesker og komme seg ut av huset, og det er helt gratis. Ring din lokale SPCA, American Cancer Society, eller college campus og be om frivillig muligheter, eller se noen opp på nettet.

Forhindre gjentatte perioder med kjedsomhet med mindfulness trening. Hvis du blir lei eller urolig når du står i kø og venter på en venn, eller under andre korte perioder når du ikke kan finne en aktivitet, finne en distraksjon i en bok eller mobiltelefon kan ikke kurere dette problemet. Meditasjon er kunsten å fokusere på dine tanker og sinn, nyter de små tingene rundt i stedet for følelsen rastløs eller kjeder seg.
Den buddhistiske tradisjonen med mindfulness streker å være i øyeblikket, tenker på livet du lever i stedet for det livet du ønske du hadde.

 

Share Button

Legg igjen en kommentar