I Pienza lagrer de osten i vintønner – det gir den fantastiske smaken

Pasta carbonara

Dette trenger du:

Pasta, tørket eller fersk

4 egg

250 gram bacon i terninger (helst: guanciale)

150 gram revet Pecorino romano (evt parmesan)

Litt kokevann

Masse nykvernet pepper og salt (Noen liker også litt presset sitron)

Slik gjør du:

Pastaen kokes ”al dente” i godt saltet vann. Stek samtidig guanciale / bacon i terninger over lav til middels varme til de blir sprø.

Pisk sammen eggene og osten. Ha pastaen rett fra dørslaget over i stekepanna med guanciale, og rør sammen, og når du har tatt av plata rører du forsiktig inn egge/osteblandingen.

Spe med litt kokevann til du har en kremet saus.

La hver gjest krydre med masse nykvernet pepper og havsalt, litt sitron og kanskje litt persille.

Ruccola-salat med Pecorino

Dette trenger du:

2 ss fint revet Pecorino (vellagret)

1 ss grovt revet Pecorino (vellagret)

2 ss presset sitron

Havsalt

Grovkvernet svart pepper

4 ss olivenolje

2 reddiker skåret i tynne skiver

1 pakke ruccola

Slik gjør du:

Ruccoalen skylles grundig og tørkes. Bland sammen ⅔ av den finrevne Pecorinoen med sitronsaft, noen klyper salt og litt kvernet pepper.

Spe med olivenoljen mens du pisker. Skjær reddiken i tynne skiver. Bland ruccola, reddiker, grovrevet ost og dressing, vendes forsiktig sammen.

Pasta cacio e pepe (til fire personer)

Dette trenger du:

400 gram pasta. F.eks spaghetti eller pici.

Rikelig hel pepper (minst 1 ss)

2 ss smør

1 håndfull revet parmesan

2 håndfuller revet Pecorino romano

Slik gjør du:

Hel pepper knuses i morter. Ristes i en stor, varm og tørr panne. Kok pastaen i rikelig vann med salt.

Når pepperet er ristet noen minutter, tilsetter du smøret.

Fres og spe deretter med noen skjeer av kokevannet til pastaen. Surres videre på lavere varme.

Etter at pastaen har kokt seg halvferdig, har du den over i en store panna, hvor du sper med mer pastavann til den koker seg ferdig. Når den er al dente (tyggefast), har du opp i osten litt etter litt.

Du kan justere med mer pastavann til du får en kremet konsistens. Servér med ekstra ost!

Share Button

Legg igjen en kommentar