– Ingen vet hvorfor løvinnen Nosikitok (5) har adoptert den lille leopardungen

(Dagbladet): Bildet av den fem år gamle løvinnen som dier en liten leopardunge er historisk, ifølge den globale villkatt-organisasjonen Panthera.

– Dette er det første beviset på at en vill løve mater en unge av en annen art, sier sjef for organisasjonen, Luke Hunter.


HELT NY: Den lille leopardungen anslås å være tre uker gammel. Foto: Joop Van Der Linde/Panthera/Reuters/Scanpix Vis mer

Første foto

Matmor på bildet heter Nosikitok. Hun lever i Ngorongoro naturvernområde i Tanzania, hvor hun blir overvåket av organisasjonen KopeLion.

At ville katter og andre ville dyr adopterer unger fra samme art som dem selv er dokumentert tidligere, ifølge Hunter.

– Men dette er første gang noen har klart å fange på kamera at en løvinne har adoptert en unge fra en annen art, sier han ifølge Washington Times.

Bildet ble tatt tirsdag denne uka av personer tilknyttet organisasjonen Panthera – og deretter sendt på e-post til Hunter.


– MYSTISK: Hvordan selve adopsjonen foregikk vites ikke. Det kan hende løvinnen har mistet sine egne barn, tror Hunter. – Det er mystisk, sier han. Foto: Joop Van Der Linde/Panthera/Reuters/Scanpix Vis mer

– Dette er et helt unikt tilfelle – noe man bare opplever en gang i livet, sier Hunter.

– Kan ha mistet egne barn

Han forteller at løvinnen Nosikitok nylig har fått egne unger – og at leoparden på bildet er på samme alder som disse løvebarna. Leopardungen er anslått å være knappe tre uker gammel.

Til tross for at Nosikitok har blitt overvåket, er det ukjent hva som førte til at hun valgte å adoptere den lille leoparden.

– Det er mystisk, sier Hunter.

– Det er mulig hun har mistet sine egne unger, tilføyer han.


Foto: Joop Van Der Linde/Panthera/Reuters/Scanpix Vis mer
Share Button

Legg igjen en kommentar