Innrømmet familie­drap: – Han er ikke et monster

Nyheten gikk som en sjokkbølge gjennom USA i august. Christopher Watts, familiefaren som beskrev forsvinningen av sin egen familie som et mareritt, var blitt siktet for å ha drept dem.

– Det ødelegger meg. Barna er livet mitt. Smilene deres lyste opp livet mitt, sa han til kanalen Denver7 dager etter at hans kone og deres to døtre var blitt meldt savnet.

– Shanann, Bella, Celeste. Om dere er der ute, vær så snill og kom tilbake, ba han.

I sosiale medier virket det som at Watts, kona (34) og døtrene på tre og fire år levde et harmonisk familieliv. Like før kona ble drept, delte hun nyheten om at hun var gravid med familiens tredje barn på Facebook.

Så gikk Colorado-politiet til pågripelse av Watts. I avhør forklarte han at det var kona som hadde kvalt barna, og at han drepte henne i affekt.

Skrev bok om hvordan drepe ektemannen sin. Nå er hun siktet for drap på ektemannen

Erkjente straffskyld

I begynnelsen av november erkjente han derimot straffskyld for å ha drept både kona og barna. Totalt sa han seg skyldig i alle ni tiltalepunktene, som blant annet omfatter likskjending, ifølge The New York Times.

Ifølge en politierklæring ble likene funnet begravet i en grunn grav på Watts’ tidligere arbeidsgivers eiendom, og det var den tiltalte som ledet politiet til dem.

– Ikke et monster

Siden Watts ble arrestert, har ikke foreldrene hans fått snakket særlig mye med ham, forteller de i et intervju med ABC News. Selv om sønnen har erkjent straffskyld, er de ikke helt overbevist om at han kan ha utført drapene.

– Han var en normal gutt: Hadde ikke temperament, og var omgjengelig som faren. Han er ikke et monster, sier de i intervjuet.

Nå vil de bare vite sannheten om hva som har skjedd. Dersom Watts’ er skyldig, kan de leve med det, sier de. Men dersom han er uskyldig, vil de at han skal kjempe for sin sak.

Moren forteller at Watts også forklarte overfor henne at det var mora som hadde kvalt døtrene, som han også gjorde overfor politiet i starten.

– Det er vanskelig for meg å tro at han kan ha skadet jentene – uansett hva. Jeg trodde på forklaringen han ga meg. Måten han så på meg, og måten han gråt på – Jeg trodde på det.

Påstand om livstid

Ifølge politiet hadde Watts innledet et forhold til en annen kvinne, og skal ha fortalt kona at han ville ta ut separasjon dagen hun forsvant.

Aktor i saken, Michael J. Rourke, sa på en pressekonferanse denne måneden at de har blitt enige om å ikke legge ned påstand om dødsstraff for Watts, men vil i stedet be om tre livstidsdommer – en for hvert drap.

Familie på fire funnet død. Politiet fant avskjedsbrev
Share Button

Legg igjen en kommentar