Innside-tips: Det hemmelige Barcelona

De fleste som reiser til Spanias nest største by, velger bydelen Barceloneta ved sjøen når de skal på utflukt.

Vi drar heller til vakre, bohemeske Gracia Barrio som var en egen by inntil sent på 1800-tallet.

Her finner du fine butikker og fabelaktige restauranter. De unge, trendy spanjolene trives her, og det merkes på spisestedene og klubbene. Vil du ha helt spesiell oppvartning på drinkefronten, besøk Old Fashioned – Gin Tonic & Cocktail Bar, en liten klassisk bar med stor stemning.

Blir du sulten, bør du besøke den ujålete familiedrevne restauranten Casa Pages (Carrer Llibertat, 19). Her serveres maten på bestemors spanske vis.

Opp i høyden

Ta taubanen til fjellet Tibidabo, 512 meter over havet. Utsikten er fantastisk. Her ligger et hundre år gammelt tivoli som er moro for store og små.

PÅKVELDSTUR:Kirken Sagrat Cor ogtivoli på Tibidabo ivakker kveldsstemning. Foto: NTB scanpix
PÅKVELDSTUR:Kirken Sagrat Cor ogtivoli på Tibidabo ivakker kveldsstemning. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kloss ved tivoliet finner du en gammel katolsk kirke, Temple de Sagrat Cor. Turen ned er fin til fots og tar cirka en time. I helgene går det buss fra Placa de Catalunya, eller du kan hoppe på et FGC-tog fra samme sted.

Selv om vi holder oss unna den travleste turistløypa, må du oppleve Park Guell – arkitekt Antonio Gaudís fantastisk utsmykkede park. Vakker, grønn og bedagelig.

Mat fra hele verden

Cuines Santa-Caterina restaurant (Av. Francesc Cambo, 16) ligger i et nydelig innendørs matmarked. Cuines er katalansk for kjøkken og tilbyr tre ulike kjøkken: Middelhav, asiatisk og italiensk. Her i dette nabolaget er det knapt en turist i sikte.

MATMARKED:På Mercat de LaBoqueria får du allverdens delikatesserfra sjø og land. Foto: NTB Scanpix
MATMARKED:På Mercat de LaBoqueria får du allverdens delikatesserfra sjø og land. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tossa (Carrer de Nàpols 291) er en liten lokal hemmelighet. Den hyggelige tapasbaren ligger ikke langt ifra den berømte kirken Sagrada Familia, men har ikke mange turister.

Fylte egg, skjell, pølser og blekksprut med persille, alt smelter i munnen.

På Café Schilling (Calle Ferran 23) er det høyt under taket på flere måter. Runde småbord er proppfulle av livlige gjester. Vennlig service og svært gode cocktails. Har du først sneket deg inn dørene her, vil du ikke ut igjen.

Delikatesser

Tro det eller ei, det fantastiske matmarkedet Mercat de La Boqueria (Rambla 85–89) ble til allerede i 1217. Da satte folk opp bord for å selge kjøtt, men nå bugner bodene av de beste råvarene i Catalonia. Fisk (du finner også norske spesialiteter), frukt, deilig, men overpriset sjokolade og knask, egg, kjøtt, gaver og mange små hjørnekafeer med tapas.

Her kan vi bli hele dagen!

SPANSKEFRISTELSER:Det er nestenobligatorisk åspise tapas når duer i Barcelona. Foto: NTB scanpix
SPANSKEFRISTELSER:Det er nestenobligatorisk åspise tapas når duer i Barcelona. Foto: NTB scanpix Vis mer
Share Button

Legg igjen en kommentar