IOM anslår at 100.000 flere rohingyaer venter på å komme inn i Bangladesh

Ifølge IOM har allerede rundt 515.000 rohingya-muslimer flyktet til Bangladesh etter at hæren i Myanmar aksjonerte mot opprørere i den voldsherjede delstaten Rakhine for seks uker siden.

Ifølge organisasjonen står mange flere ved grensa og venter på å følge etter.

–Observatører anslår at så mange som 100.000 flere trolig står og venter på å krysse inn til Cox’s Bazar (sørøst i Bangladesh) fra byen Buthidaung nord i Rakhine, heter det i en uttalelse fra IOM søndag.

I snitt har 2.000 mennesker, som angivelig blir forfulgt av hæren i Myanmar, daglig krysset grensa i samme område til sikkerhet i Bangladesh.

FLYKTNINGKRISE: 409 000 rohingya-muslimer har flyktet fra undertrykkelse i Myanmar. Det betyr fullstendig overbelastede flyktningleire i nabolandet Bangladesh. Video: CNN / AP. Vis mer

– De kommer hit utslitte, sultne og vanligvis uten noe annet enn klærne de har på seg, etter å ha gått i dagevis og deretter krysset en farlig vei over elva eller sjøen. Mange viser tegn til underernæring, heter det i IOM-uttalelsen.

En høytstående tjenestemann i Bangladesh sa søndag at regjeringen vil fortsette å holde grensa åpen.

–Vi vil ikke stenge grensa med makt uten samtykke fra FN og andre internasjonale samfunn, sa Obaidul Quader, som er nestleder i det regjerende partiet i Bangladesh.

Share Button

Legg igjen en kommentar