Japansk tog gikk 25 sekunder for tidlig – igjen. Selskapet legger seg flate

Irriterer du deg over tog- og T-baneforsinkelser i Norge? Da får kanskje denne hendelsen deg til å drømme om å flytte til Japan.

Da et tog skulle forlate stasjonen i Notogawa fredag forrige uke, kjørte toget 25 sekunder før det skulle, skriver BBC.

Toget skulle forlate stasjonen klokka 07:12, men i stedet kjørte toget klokka 07.11.35.

Lokføreren kunne ikke se flere passasjerer på perrongen som skulle med hans tog. Han lukket derfor dørene og kjørte ut av stasjonen 25 sekunder før tiden, skriver den britiske tv-kanalen.

Japansk togselskap beklager for å ha kjørt 20 sekunder for tidlig

– Vi beklager sterkt den store ulempen for våre kunder, heter det i en uttalelse fra eier av selskapet, Metropolitan Intercity Railway Company, skriver Japan Today.

Dette er den andre hendelsen på et halvt år hvor et tog forlater en stasjon i Japan tidligere enn tidstabellen. I november gikk et tog 20 sekunder før fra Minami Nagareyama stasjon.

Togene i Japan er verdenskjente for å være ekstremt punktlige, men selv der kan det hende man får forsinkelser eller at tog forlater stasjonen for tidlig – med få sekunder.

Ifølge BBC var det fortsatt folk som hadde tenkt å hoppe på toget, selv om det «bare» kjørte 25 sekunder før tida. Neste tog gikk seks minutter etterpå, ifølge Japan Today.

LUKSURIØST: En reise med japanske Shiki-Shima kan sammenlignes med en tur på cruise når man ser luksusen toget tilbyr. Video: AFP/ JIJI PRESS Vis merVis mer
Share Button

Legg igjen en kommentar