Kjøpe bobil

Kjøper noen bobil eller bobil er en vanskelig oppgave. Det er så mange faktorer å vurdere og så mange forskjellige biler tilgjengelig, særlig i bruktmarkedet.

Bobil tendens til å holde sin verdi godt, og noen går på evig hvis de har blitt ivaretatt på riktig måte. Valget av basen kjøretøy er viktig – noe pålitelig og lett å kjøre er viktig, mens tilgjengeligheten av reservedeler kan også være en faktor.

Sjekklisten side viser noen av de faktorene du bør vurdere når du kjøper en varebil. Fremfor alt skjønt er komfort faktor – kan du se deg selv som bor inne i en bestemt van i lengre tid? Er det nok plass til alt du skal ha? Selvfølgelig, hvis din van er bare kommer til å bli brukt for korte pauser så lagring er ikke en slik faktor.

Gode ​​kilder til informasjon er bobil magasiner {liste}. Disse har en tendens til å fokusere på den høye enden av markedet selv, og har ikke veldig mange mindre varebiler i de klassifiserte seksjoner. [Caravan trader] kan også ha noen gode kjøp, selv om internett tilbyr et mye større utvalg. Ebay har vanligvis et stort utvalg og noen gode kjøp kan bli funnet hvis du er forberedt på å reise for å se et kjøretøy. Ebay er også veldig bra for deler og kan ofte ha noen tilpassede varebiler også. Ppreloved er et annet godt nettsted for klassifisert reklame, og det er noen hjelpsomme opplysninger i forumet hvis du kan finne den. Det er mange bobiler forhandlere rundt som generelt har et godt utvalg av nye og nesten nye bobiler for salg.

Prisene varierer avhengig av årstid – en høst campervan som trenger litt arbeid kan være en stor saver. Gjennomsnittlige priser på ebay for en 1980 VW Westfalia pleier å være rundt  2500, nyere de litt mer. Gamle Type II Kombi varebiler kan være veldig dyrt og har en tendens til å være overpriset for sin pålitelighet og størrelse. Med noen annen produsent enn Volkeswagen prisene ser ut til å være litt lavere. Bobiler Prisene varierer dramatisk etter alder og fasiliteter, men en nesten ny van kan koste alt oppover på  35,000.

Det er så mange faktorer å vurdere når du kjøper en bobil som det er lett å bli overveldet. Alt fortalt at det er to sett med ting å se inn – funksjonene i campingvogn, og den faktiske tilstanden til kjøretøyet.

Tilstand
Rust

De fleste eldre varebiler har rust et sted, spesielt under buene og i skjøtene av kjøretøyet. Noen ganger har dette blitt shoddily reparert og vil komme tilbake svært raskt. Det er verdt å sjekke over hele bilen for mindre åpen rust og lakkbobler som kan indikere hull eller tilstedeværelse av filler.

Lekkasjer

Gummi dørpakninger kan omkomme med alder og la i fuktighet og vind. Når en van har blitt konvertert det kan være lekkasjer mellom kroppen og nye tak, eller rundt vinduer. Noen ganger kan en lekkasje kan ikke være opplagt, men misfargede vegger og fuktig merkene kan gi være god indikator.

Mekanisk tilstand av reparasjon

Som med alle kjøretøy motoren må være lyd. Enhver form for servicehistorikk er vanligvis en bonus med eldre bobiler, men det er verdt å merke hvis noen store deler har blitt erstattet nylig. En ny eksos eller cam belte i det siste året eller så kan bety at de ikke trenger å bytte ut igjen for en stund. Det er det samme med dekk – også sjekke slitebanen for noen tegn til unormal slitasje. Dette kan være på grunn av hjuljusteringsproblemer som lett kan fast tidlig. Kjørelengde kan gi et godt inntrykk av hvordan bilen har blitt behandlet. Mange bobiler brukes bare om sommeren for helger og dermed har en meget lav kjørelengde. Andre er ex-varebiler med over 150 000 miles på klokken. Dessverre kjørelengde er ikke en god indikator på hvor pålitelig van vil være – en høy kjørelengde Toyota Hi-Ace kan vanligvis holde det gående mye lenger enn en helg Volkswagen.

Myke møbler

Bør være i en god stand med mindre du har noen ferdigheter for å reparere dem. Mange varebiler har skader på utsiden av førersetet som kan patches, men ikke reparert helt. Hvis putene på senga er for myk de ikke vil være egnet for å sove på, og fargevalget må være levelig.

Prøvekjøring

Hvis du har planer om å gå en lang vei, sørg for at van er behagelig å kjøre. Størrelsen på bilen er veldig viktig som er sin manøvrerbarhet og enkel parkering. Store kjøretøy kan være stor for å leve i, men det kan være en reell smerte når møtt med smale svingete veier eller bygatene. Test kjøring innsiden er også veldig viktig. Hvor lett er det å få tilgang til apparater og montere sengen? Er det nok plass til å sitte og det er behagelig nok. Er takhøyde på rett sted?

Funksjoner
Lenkene nedenfor gir mer detaljert om hva du kan forvente med de enkelte funksjonene i en bobil. Det viktigste er oppsettet, slik at det er behagelig og lett å leve i.

Share Button

Legg igjen en kommentar