KrF-Hareide oppfordrer andre partier til å gjøre som Ap

(Dagbladet): I går bebudet Ap-leder Jonas Gahr Støre overfor NRK at Ap vil slutte å betale for alkohol på partiarrangementer.

– Jeg legger meg ikke opp i om folk drikker alkohol eller ikke, men vi skal ikke betale for det, svarte Støre på NRKs Debatten.

KrF-leder Knut Arild Hareide går nå ut med sin støtte til Støres avgjørelse.

I KrF har det lenge vært praksis å ikke betale for alkohol på partiarrangementer.

– Jeg vil utfordre alle de politiske partiene til å si det samme som Ap nå gjør, nemlig at partiet ikke skal betale alkohol på sine arrangementer, skriver han i en melding på sin Facebook-side.

Der argumenterer han for at alkohol er det underliggende problemet knyttet til metoo-kampanjen, og understreker at en mer restriktiv holdning til alkoholbruk er et spørsmål om solidaritet både for de som har alkoholproblemer og de som opplever ubehagelige situasjoner.

– Jeg synes utspillet fra Støre er både modig og riktig. Nå håper jeg de andre partiene følger etter. Nå håper jeg de andre partiene følger etter. Alkohol er et av de underliggende problemene knyttet til metoo-kampanjen, og derfor er en mer restriktig holdning til alkholbruk egentlig et spørsmål om solidiaritet og å skape trtgge arenaer. Skattebetalernes penger bør ikke gå til øl, vin og brennevin, skriver KrF-lederen i en sms til Dagbladet.

Slutter å spandere alkohol
Share Button

Legg igjen en kommentar