Kristian Tonning Riise tar bladet fra munnen: – Jeg er lei meg

(Dagbladet): Avgått Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise tar nå bladet fra munnen.

I en e-post til Dagbladet sier Tonning Riise, som er tilbake som stortingsrepresentant i dag, at han er lei seg for det han har gjort.

– Først av alt så vil jeg gjenta at jeg er lei meg for den belastningen jeg har påført de som har varslet om min oppførsel, skriver Tonning Riise i e-posten til Dagbladet.

Høyre-politikeren understreker at han nå er klar for å fortsette jobben som rikspolitiker i Norge. I dag er han offisielt tilbake som stortingsrepresentant. Det er ventet at han stiller på Stortinget i morgen.

– Nå skal jeg tilbake på jobb for Hedmark og gjøre jobben jeg er valgt til, skriver han.

Tonning Riise legger til at han ikke kommer til å si noe mer til media enn disse linjene.

Han lot seg intervjue av lokalavisa Østlendingen på mandag. Også da beklaget Tonning Riise.

I dette intervjuet går det blant annet fram at han takket ja til tilbud om krisepsykolog, at han bodde hos venner for å unngå mediene, og at venner tok fra ham mobiltelefon og pc i den første tiden for å skjerme ham.

Når han blir bedt om å reflektere over hva som forklarer hans egen atferd, peker han på sosial usikkerhet som en forklaring.

Samtidig tar han fortsatt avstand fra deler av beskrivelsen i det som er blitt oppfattet som den groveste av varslersakene mot ham, som involverte det som ble beskrevet som en svært beruset 16-åring.

Selv om han i intervjuet gir en uforbeholden unnskyldning til de berørte, er han opptatt av at han ikke er et monster, slik han mener han er blitt framstilt av mediene.

– Jeg må tørre å vise ansiktet mitt, vise hvem jeg egentlig er – og ikke det monsteret som har vært på førstesidene. Han kjenner verken vennene mine eller jeg igjen – selv om jeg har gjort mye dumt, sa han til Østlendingen.

Onsdag kommer han tilbake på jobb: - Kjenner meg ikke igjen som monster
Share Button

Legg igjen en kommentar