Mann (50) og kvinne (36) siktet etter likfunn. Avhøres i dag

(Dagbladet): Den 50-årige mannen og den 36-årige kvinnen som er pågrepet og siktet for å ha forvoldt en svensk 33-årings død i Oslo, skal i dag avhøres. Det opplyser etterforskningsleder Grete Lien Metlid til Dagbladet.

– Det ble ikke mulig å gjennomføre avhør i går, så vi går snart i gang med det nå. Deretter gjør påtaleansvarlig sine vurderinger, sier Metlid til Dagbladet i 11-tida.

Siktelsen lyder på «grov kroppskrenkelse med dødsfølge» eller medvirkning til dette.

Pågrepet i leilighet

De to siktede ble pågrepet i en leilighet ikke langt fra Torshov-adressen der den døde 33-åringen ble funnet mandag morgen. Mannen er iransk statsborger, mens kvinnen er norsk.

Kvinnens forsvarer Heidi Ysen sier til Dagbladet i 12-tida at hun ikke har snakket med klienten ennå, og at en stedfortreder bistår under avhøret.

Den svenske mannen ble funnet av en forbipasserende i 07.30-tida mandag. Han lå ved hovedinngangen til Edvard Griegs allé 28, tildekket av ei papplate.

Liket ble obdusert tirsdag, og politiet jobber ut fra teorien om at han ble fraktet til funnstedet fra et annet sted. Han har også sannsynligvis vært død en stund.

Død mann funnet i Oslo var flyttet. Trolig utsatt for noe kriminelt

– Det at han er fraktet til stedet og har vært død over tid, underbygger at han han er blitt utsatt for noe straffbart. Denne oppfatningen styrkes også av obduksjonen, sa etterforskningsleder Metlid til Dagbladet tirsdag.

Fra Karlstad

Ifølge Nya Wermlands-Tidningen er mannen bosatt utenfor Karlstad. Opplysningen bekreftes overfor Dagbladet av Anders Forsman, leder for seksjon for grove forbrytelser ved Värmlands-politiet.

– Vi har jevnlig kontakt med mannens pårørende i saken. For øvrig henviser jeg til våre norske kolleger for kommentar, sier Forsman.

Ifølge politiets opplysninger kom 33-åringen til Oslo i slutten av forrige uke, og norske etterforskere har vært i kontakt med familien hans, bl.a. for å kartlegge bevegelsene hans.

Ifølge TV 2 var den døde innpakket i plast da han ble funnet. Politiet vil verken bekrefte eller avkrefte dette overfor Dagbladet.

Share Button

Legg igjen en kommentar