Mann knivstukket i Oslo og politibetjenter angrepet

Natt til fredag melder Oslo politidistrikt at en mann i 20-åra er blitt knivstukket i Oslo. De kan også melde om tre tilfeller av utagerende oppførsel mot politiet i Hegdehaugsveien – en av dem skal ha spyttet blod i ansiktet på en betjent.

Politiet opplyser om at de er med flere patruljer i Osterhaus gate i Oslo sentrum, og skriver at fornærmede trolig er blitt knivstukket på åpen gate.

Politiet ble varslet av AMK om hendelsen, og mottok den første meldingen klokka 00.40.

– Den fornærmede er blitt kjørt til Ullevål sykehus av ambulanse. Skadeomfanget er ukjent, men vi anser det som en alvorlig hendelse, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet.

Omtrent klokka 01.20 skriver politiet på Twitter at fornærmede betegnes som alvorlig skadd.

Jakter mistenkte

Stokkli opplyser om at den fornærmede ble tatt hånd om ute, og at de ikke har noen opplysninger om at hendelsen kan ha skjedd inne i en eventuell leilighet. Derfor mener de at knivstikkingen har funnet sted på åpen gate.

– Politiet søker etter flere mistenkte personer med mange patruljer. Personene har løpt fra stedet etter hendelsen, sier Stokkli.

Ifølge NTB dreier det seg om tre eller fire mistenkte personer.

SØKER GJERNINGSPERSONER: Politiet søker etter flere gjerningspersoner med mange patruljer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SØKER GJERNINGSPERSONER: Politiet søker etter flere gjerningspersoner med mange patruljer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Kan ha relasjon

Da Dagbladet var i kontakt med politiet klokka 05.30 fredag morgen, kunne de fortelle at det ikke har vært utvikling i saken.

– Ingen er pågrepet, og fornærmede betegnes fortsatt som alvorlig skadd, sier Stokkli.

Han opplyser også om at politiet har gjennomført åstedsundersøkelser, undersøker om det finnes overvåkingsvideo i området og har snakket med vitner. De håper også å avhøre fornærmede etter hvert.

– Er hendelsen gjengrelatert?

– Vi har ingen indikasjoner på at dette er et gjengoppgjør for øyeblikket. Vi jobber ut fra flere hypoteser, sier Stokkli og følger opp:

– Men vi tror at mistenkte og fornærmede har en relasjon.

Reagerer på voldelig natt i Oslo

Spyttet blod på politiet

I tillegg til knivstikken, kan Stokkli også fortelle om tre tilfeller av vold mot politiet i Oslo i natt. Det som er bemerkelsesverdig, er at alle tre hendelsene fant sted i samme gate.

– Alle tre hendelsene fant sted i Hegdehaugsveien. Det er natt til fredag, og mange personer som er ruset og beruset, og gjør dumme ting. Men vi ser ikke en sammenheng mellom hendelsene, forteller Stokkli.

Først fikk politiet melding om at to personer hadde havnet i slåsskamp i Hegdehaugsveien. Men da politiet ankom stedet og forsøkte å stanse slåsskampen, skal den ene ha oppført seg utagerende mot politiet.

Mannen skal så ha spyttet blod i ansiktet på en politibetjent, og ble pågrepet for forholdet.

Spyttet på politibil

Like etterpå knuste en mann ei rute på et utested i samme område. Også skal ha vært hissig mot politipatruljen på stedet, og måtte dermed slå følge til arresten.

En times tid seinere – omtrent klokka 4 – sto en politipatrulje i Hegdehaugsveien av forebyggende hensyn.

– Da kom det en mann som spyttet flere ganger på politibilen helt bevisst. Da politibetjentene påtalte dette, begynte mannen å utagere kraftig og gikk til angrep mot politiet, sier Stokkli.

Det endte med at politiet så seg nødt til å ta i bruk pepperspray for å få kontroll på mannen, før han ble lagt i håndjern. Også han ble pågrepet for forulemping av offentlig tjenestmann og ordensforstyrrelser.

SKI 20161213.Politiet i arbeid. Politifolk patruljerer gatene i Ski. NB! Modellklarert til redaksjonell bruk.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Share Button

Legg igjen en kommentar