Meldte været med en spesiell gjest på ryggen for å spre budskapet

Meteorolog Susie Martin dukket opp med en spesiell liten gjest, da hun meldte været for amerikanske TV-seere forrige uke.

På ryggen bar hun sin ett år gamle sønn, som hun hadde bundet fast i et sjal. Opptredenen har vakt stor oppsikt. Værselskapet delte en video av værmeldingen på sin Facebook-side, som i skrivende stund har blitt delt nesten 14 000 ganger. En rekke amerikanske medier har også omtalt «stuntet».

Martin ønsket nemlig å promotere sjalet hun bar sønnen i. I et blogginnlegg skriver hun hvorfor hun brenner så mye for saken:

– Hvis jeg kan inspirere så mye som én forelder til å prøve bæresjal, og hvis det kan bidra med en brøkdel av hva det har gjort for meg og min familie, er det vel verdt det.

Klart du kan si dette til barnet ditt

– Det har vært et uvurderlig hjelpemiddel etter at jeg ble mor, og har hjulpet meg å bygge et nært bånd til sønnen min. Dessuten er det utrolig frigjørende å kunne trøste ham, samtidig som jeg gjør andre ting. Det har rett og slett gjort meg til en lykkeligere mor.

Martin er en av flere kvinnelige profiler som i det siste har fått oppmerksomhet for å ta med barnet sitt på jobb. I september ble New Zealands statsminister, Jacinda Ardern, historisk da hun tok med seg sin tre måneder gamle datter på FNs generalforsamling.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Populært

Martin er ikke alene om å ha oppdaget fordelene med bæresjalet. Kjendisforeldre som Pink, Orlando Bloom og Gisele Bündchen har alle blitt avbildet mens de bærer barna sine i det hendige plagget.

Her til lands har også mange foreldre tatt til seg trenden, som på ingen måte er ny. Bæresjal er vanlig praksis i mange kulturer, og er spesielt nyttig fordi det lar foreldre holde barnet sitt nært mens de gjør andre aktiviteter.

Cecilie Revhaug er barnelege ved Sykehuset Telemark og PhD-stipendiat ved Universitetet i Oslo. Hun er stor tilhenger av bæresjalet, og er glad for at det har blitt så populært.

– Barn er genetisk programmert til å henge fast i kroppen på noen, det er egentlig normen for oss mennesker. Det at vi har vent oss til å legge fra oss barnet i en seng eller vogn er unaturlig. Det skaper avstand fra barnet – både fysisk og mentalt, sier hun til Dagbladet.

Hun forteller at det er god støtte i forskningen for at det å bære små barn inntil kroppen er positivt både for tilknytning og melkeproduksjon. I tillegg kan det virke mot depresjoner hos foreldre, og det er vist at det roer ned og senker barnas hjerterytme.

Hun deler gladelig Martins’ entusiasme:

– Det at jeg jobber som barnelege var ikke til stor hjelp da jeg selv ble mor, men det gjorde faktisk bæringen. Jeg er overbevist om at det har gjort meg til en bedre mor.

Denne klemmen i 1995 reddet et liv, og førte til store endringer
Share Button

Legg igjen en kommentar