Minst fem drept i angrep mot kirke i Pakistan

(NTB/Dagbladet): Sykehuskilder og lokale myndigheter melder om minst fem drepte i angrepet mot den katolske Bethal Memorial-kirken i Quetta, som er hovedstad i Balutsjistan-provinsen, nær grensa til Afghanistan.

Det var to selvmordsbombere som angrep kirka. Den ene av dem ble drept ved inngangen, mens den andre greide å ta seg inn i kirken og utløse sprengladningen, bekrefter en talsmann for politiet.

Reuters skriver at angriperne også skal ha skutt mot personene som befant seg inne i kirka.

Søndagsmesse

Ifølge The Seattle Times sier Sarfaraz Bugti, innenriksminister i provinsen, at hundrevis av troende var på gudstjeneste i kirka da angrepet skjedde. Ministeren sier at rundt 20 personer er skadet.

Søndagsmessen i kirken samler vanligvis rundt 250 besøkende, men ettersom det nærmer seg jul var det enda flere til stede da selvmordsbomberne slo til.

Ukjent hvem som står bak

Lokale TV-stasjoner viser kvinner og barn som blir hjulpet ut av kirken og et stort antall sykebiler og politibiler på stedet.

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet, men ytterliggående islamister har tidligere gjennomført liknende angrep mot Pakistans kristne minoritet.

Quetta har lenge vært regnet som hovedsete for lederne av Taliban-opprørerne i Afghanistan.

Share Button

Legg igjen en kommentar