Nå blir rundballene gule

(Dagbladet): Torsdag 15. februar er den internasjonale barnekreftdagen, som brukes til å spre oppmerksomhet rundt barnekreftsaken. Å spre oppmerksomhet er også målet med de nye rundballene, skriver Felleskjøpet.

Rammer 180 i året

Nærmere 200 barn i Norge får kreft hvert år, ifølge Barnekreftportalen. I forhold til voksne, med rundt 30 000 tilfeller av kreft hvert år, er tallene relativt sett lave.

200 000 rundballer

Felleskjøpet har startet salget av 10 000 ruller med gul plast. Norske bønder, Trioplast (leverandøren av plasten) og Felleskjøpet bidrar med ti kroner hver for hver solgte rull med gul plast, skriver Felleskjøpet. Disse 10 000 rullene vil da bli en total donasjon på 300 000 kroner til Barnekreftforeningen.

Leukemi og hjernesvulst vanligst

Leukemi og hjernesvulst er de vanligste krefttypene hos barn, om lag 1/3 hver av totalen. Kreft hos barn skiller seg fra kreft hos voksne fordi de oftere er aggressive typer. At kreften er aggressiv, gjør det lettere å behandle med cellegift, ifølge Barnekreftportalen. Det gjør at 75-80 prosent av barn med kreft overlever.

Share Button

Legg igjen en kommentar