Nå er Kjos større enn British Airways til New York

British Airways har «alltid» vært det største ikke-amerikanske flyselskapet på ruter mellom Europa og USA. Slik er det ikke lenger, skriver The New York Times.

Tall som avisa har hentet inn fra flyplass-myndighetene i New York og New Jersey, viser at Norwegian fraktet 1,67 millioner passasjerer til eller fra New York-flyplassene John F. Kennedy International, La Guardia og Newark fra 1. august 2017 til utgangen av juli i år.

British Airways må for første gang på lenge se seg slått. Britenes flaggselskap hadde 1,63 millioner reisende på sine ruter mellom New York og sine europeiske destinasjoner.

Satsingsområde

Norwegian-flyet måtte vente med å lande - så begynte pilotens mage plutselig å rumle

Tallene er en fin fjær i hatten for Norwegian og administrerende direktør Bjørn Kjos, som de siste fem åra har hatt østkysten av USA som et sterkt satsingsområde.

– At flere reisende velger Norwegian framfor tradisjonelle selskap som har betjent denne verdensmetropolen i flere tiår, viser at kundene vil ha lave priser, prisvinnende service og de nyeste, mest miljøvennlige flyene når de skal krysse Atlanteren. Flere reisende er godt nytt for turistnæringa i både USA og Europa fordi det bidrar til flere arbeidsplasser og økonomisk vekst, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

Kjøpes opp?

Kanskje er passasjertallene også nok en trigger for IAG, selskapet som eier British Airways, til å legge inn et nytt bud på Norwegian.

IAG forsøkte som kjent å kjøpe Norwegian tidligere i år, men budet fikk en heller kjølig mottakelse av Bjørn Kjos’ selskap.

Da de åpnet døra gikk alt i stå
Share Button

Legg igjen en kommentar